Joulupukin paja ja virtuaalitonttula

Uuden teknologian avulla Joulupukki pystyy todella olemaan monessa paikassa yhtä aikaa. The Box mahdollistaa pukin tapaamisen Napapiirin ulkopuolella ja jopa ulkomailla asti. 

Virtuaalinen tonttula
01.10.2020
Yritysyhteistyö

Haaste: Moniaistisen elämyksen luominen ja Joulupukin tapaamisen mahdollistaminen kaukana Korvatunturilta. 

Uuden teknologian avulla Joulupukki pystyy todella olemaan monessa paikassa yhtä aikaa. The Box mahdollistaa pukin tapaamisen Napapiirin ulkopuolella ja jopa ulkomailla asti. 

Keväällä 2017 luotiin Virtual Elf’s house eli  virtuaalitonttula, jossa vieraat tapasivat Joulupukin reaaliajassa Haaga-Helian Haagan kampuksella. VR-tonttulasta oli suora yhteys Rovaniemelle, josta todellinen joulupukki siirtyi rikastetun teknologian keinoin reaaliajassa pääkaupunkiin. Virtuaalitonttulan vieraat pystyivät keskustelemaan Joulupukin kanssa ja Pukki vastasi askarruttaviin kysymyksiin.

Kokemus Joulupukin Kammarista oli kokijalleen aito, sillä  270°-miljöö ja tarina, äänet ja tuoksut muodostivat kokonaisvaltaisen elämyksen. Virtuaalitonttulassa yhdistyivät perinteiset lavasteet ja 3D-mäpätty (videomapping)  suora lähetys Napapiiriltä. 

Joulupukin vierailu ei ole jäänyt yhteen kertaan. Joulupukin virtuaalivierailusta on kiinnostuttu kansainvälisesti  Japanissa asti  ja samanlainen kohtaaminen järjestettiin  Tampereella  Lapland Hotelsin kanssa. 

The Box –virtuaalitonttulan teknisiä tietoja: 

  • Videomapping on tällä hetkellä kovassa nousussa mm. musiikkiesityksissä, teatterissa ja mainosalalla. Immersiota tavoitteleva tekninen ratkaisu tuoksuineen ja äänineen harhauttaa katsojan käsitystä perspektiivistä. 
  • Kaksisuuntainen lyhyen viiveen videoyhteys toteutettiin hyödyntämällä videopuhelupalveluista tuttua WebRTC-teknologiaa. 
  • Joulupukin Kammarilla tuotettu ammattitasoinen kuva ja ääni saatiin nykyisillä internetyhteyksillä välitettyä Haaga Boxiin jopa 1080p 4 Mbps -laadulla ja muutaman sekunnin kymmenesosan viiveellä. Videon laatu ja latenssi adaptoituvat automaattisesti käytettävän yhteyden mukaan ja takasivat pätkimättömän yhteyden Haaga Boxin ja Joulupukin Kammarin välillä. 

Lopputulos: Rikastetun todellisuuden elämystila, jossa kävijät pystyivät tapaamaan Joulupukin ja tontut autenttisessa ympäristössään. 

Lue lisää The Box:sta