Työskentely yritysmyynnissä

Kuvituskuva

Myyntitaidot yritysmyynnissä -opintojakso tarjoaa yrityksille mahdollisuuden rakentaa omaa työnantajakuvaansa myynnin opiskelijoiden keskuudessa, tutustua kokonaiseen myynnin opintoryhmään ja myös toteuttaa konkreettisesti yritysvastuuta tukemalla opiskelijoiden oppimista ja urakehitystä.

Mistä on kyse: Kahdeksan viikon opintojakson aikana opiskelijat työskentelevät kumppaniyritysten B2B-myyntitiimeissä 3 päivää viikossa. Työskentelyn yrityksessä toivomme toteutettavaksi samalla tavalla kuin oma henkilökuntanne toimii. Tavoitteena on, että opiskelijat pääsevät näkemään ja kokemaan B2B-myynnin rooleja, joihin tulevaisuudessa voisivat mahdollisesti hakeutua ja pääsevät mentoroitavaksi kokeneiden myyjien ja myyntiorganisaatioiden toimesta. Yritykset saavat näkyvyyttä opiskelijoiden keskuudessa ja pääsevät nostattamaan omaa työnantaja profiiliaan heidän silmissään – opiskelijat jakavat informaatiota ja kokemuksiaan yrityksistä aktiivisesti koko ryhmän kesken. 

Kyseessä oleva opintojakso on kiinteä ja pakollinen osa tulevien myyntityön tradenomien opetussuunnitelmaa.

Mistä toimeksianto koostuu: Toimeksiantaja tarjoaa mahdollisuuden myynnin opiskelijalle / kahdelle myynnin opiskelijalle tutustua toimeksiantajan B2B-myynnin organisaatioon ja rooleihin. Samalla opiskelijat saavat konkreettista työkokemusta B2B-myynnistä. Työskentely yritysmyynnissä opintojaksolla opiskelija siis oppii yritysmyyntiä työskentelemällä yksin tai opiskelijakollegan kanssa yritysmyyntiä tekevän opintojakson kumppaniyrityksen myyntiorganisaatiossa ja sen henkilökunnan ohjauksessa. Työskentely toteutuu pääsääntöisesti kolmena kokonaista työpäivää viikossa (esimerkiksi maanantai, tiistai ja keskiviikko). Työskentelypäivinä noudatetaan kumppaniyrityksen normaalia toimistotyöaikaa.

Opiskelija tutustuu oman työskentelynsä ja opiskelijakollegoiden kokemusten avulla erilaisiin myyntiorganisaatioihin, monimuotoisiin myyjien työnkuviin ja työskentelykulttuureihin eri yrityksissä. Opiskelija hyödyntää näitä kokemuksia omassa kasvussaan myynnin asiantuntijaksi pohtimalla kumppaniyritysten kiinnostavuutta itselleen valmiina myyntityön tradenomina ja omia odotuksiaan tulevaisuuden työpaikalta. Opintojakso luo opiskelijoille kontakteja työelämään.

Mitä toimeksianto tarjoaa yrityksille: Myyntitaidot yritysmyynnissä opintojakso tarjoaa yrityksille mahdollisuuden rakentaa omaa työnantajakuvaansa myynnin opiskelijoiden keskuudessa, tutustua kokonaiseen myynnin opintoryhmään ja myös toteuttaa konkreettisesti yritysvastuuta tukemalla opiskelijoiden oppimista ja urakehitystä.

Asiakasyrityksen tehtävät ja vaadittavat resurssit: Ohjaaja / mentori opiskelijalle / opiskelijoille opintojakson aikana. Aikaa suunnitella tehtävät opiskelijalle / opiskelijoille opintojakson ajaksi ja koordinoida yhteistyötä.

Esimerkit:

Myynti luo hyvää!

https://esignals.fi/kategoria/myynti/myynti-luo-hyvaa/#ad055c19

Myyntiosaaminen on arvokasta pääomaa työmarkkinoilla

https://esignals.fi/kategoria/myynti/myyntiosaaminen-on-arvokasta-paaomaa-tyomarkkinoilla/#ad055c19

Haaga-Helian 21 päivää yritysmyynnissä -opintojakso toi harjoittelijan Alman myyntitiimiin

https://www.almamedia.fi/blog/2022/03/15/haaga-helian-21-paivaa-yritysmyynnissa-opintojakso-toi-harjoittelijan-alman-myyntitiimiin/

Haluatko kuulla lisää?

Ota yhteyttä Pirjo Puroveteen tai Anu Niemiseen tai jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella, niin olemme yhteydessä sinuun!

Ota yhteyttä

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös alla olevat opiskelijaprojektit

B2B-myynti
Kesto: 8 viikkoa | Hinta: maksuton
PROJEKTIN TIEDOT

Projektin kesto: 8 viikkoa

Toteutus: Pääsääntöisesti kaksi kertaa vuodessa

Opiskelijat: 15-40 opiskelijaa, syventävä suuntautumisopinto

Hinta: maksuton

Ota yhteyttä
Pirjo
Purovesi
lehtori
+358 294471084
Pirjo.Purovesi@haaga-helia.fi
Anu
Nieminen
lehtori
+358 294471256
Anu.Nieminen@haaga-helia.fi