anu nieminen

Anu Nieminen

lehtori
+358 294471256
anu.nieminen@haaga-helia.fi

Koulutus: kauppatieteiden maisteri / filosofian maisteri / CEMS Master in International Management

Anu Nieminen on B2B-liiketoiminnan asiantuntija, jolla on vuosien kokemus B2B-myynnistä ja myynnin johtamisesta, B2B-liiketoiminnan kehittämisestä, henkilöstö- ja muutosjohtamisesta kansainvälisessä ympäristössä. Hän on työskennellyt yli kymmen vuotta ulkomailla asiakasrajapinnassa alansa johtavassa finanssidataan ja -softaan keskittyvässä yrityksessä Thomson Reutersilla (nykyisin osa London Stock Exchange Group:ia). Anu Nieminen johti vuosia myyntitiimiä menestyksekkäästi ja rakensi uusia liiketoiminnan mahdollisuuksia Thomson Reutersille. Hänen kokemuksensa ulottuu myynnistä hankintatoimeen ja hän on neuvotellut lukuisia miljoonaluokan strategisia sopimuksia niin myyjän kuin ostajan roolissa. Kumppanuusliiketoiminnan johtotehtävissä New Yorkissa Nieminen on kerännyt kokemusta niin kaupallisen strategian laatimisesta kuin tuottavien yhteistyösuhteiden luomisesta Amerikassa ja globaalisti.

Anu Niemisellä on vankka kokemus ratkaisumyynnistä ja myynnin johtamisesta, myyntistrategioiden kehittämisestä, hankintatoimen tehostamisesta, tiimin johtamisesta ja valmennuksesta, laaja-alaisesta sidosryhmäyhteistyöstä ja muutosten suunnittelusta ja läpiviennistä. Lisäksi hänellä on vahvaa substanssiosaamista kumppanuusmyyntikanavien rakentamisesta, tuotteiden ja palveluiden kehittämisestä ja lanseerauksesta kumppanien kanssa, hinnoittelustrategioista, sopimusten neuvottelusta ja sopimusrakenteiden optimoinnista.

Nieminen on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Hänellä on myös filosofian maisterin tutkinto pääaineena ekologia ja tämän lisäksi hänellä on kansainvälisen liiketoiminnan maisterin tutkinto CEMS MIM.