Valmistuminen

ruusut

Lead paragraph

Haaga-Helian AMK- ja Master-tutkinnoista valmistuvat opiskelijat saavat sähköisesti allekirjoitetun tutkintotodistuksen, jonka he tallentavat itselleen. Opiskelijat eivät saa valmistuessaan enää paperista tutkintotodistusta. Sähköiset tutkintotodistukset otettiin käyttöön tammikuussa 2024.

Tutkinnon suorittamiseksi sinun on hyväksytysti suoritettava opetussuunnitelman mukaiset opinnot sekä suoritettava kypsyysnäyte. Hae valmistumista vasta, kun kaikki suoritukset ovat opintorekisterissä.

Näin haet valmistumista:

 1. Ole yhteydessä opinto-ohjaajaan ennen tutkintotodistushakemuksen jättämistä, mikäli sinulla on HOPSiin liittyen kysymyksiä. Opinto-ohjaaja ohjeistaa suorituksissa, mikäli opintoja vielä puuttuu. Opinto-ohjaajan nimen näet Pepistä.
 2. Tarkista ennen tutkintotodistushakemuksen jättämistä, että:
  • kaikki opetussuunnitelman mukaiset opinnot ja opinnäytetyö on suoritettu hyväksytysti, ja kirjattu opintorekisteriin. 
  • opinnäytetyösi nimi on oikein. Jos nimeä tulee muuttaa, otathan yhteyttä opinnäytetyösi ohjaajaan. 
  • oma nimesi on oikein. Jos nimessäsi on kirjoitusvirhe tai joku nimi puuttuu, otathan yhteyttä opintopalveluihin (osoitetiedot voit itse päivittää Pepissä). 
  • olet päivittänyt yhteystietosi Pepissä. 
 3. Vastaa valtakunnalliseen valmistumispalautteeseen (AVOP-kysely) ja hae tutkintotodistusta tähän tarkoitetulla lomakkeella, kun kaikki suoritukset ovat opintorekisterissä. Linkki löytyy tältä sivulta, kun tutkintotodistushakemus on auki.
 4. Valmistumispäiväsi vahvistetaan vasta, kun tutkintotodistushakemus on täytetty ja Haaga-Helia on tarkistanut, että olet suorittanut tutkintoon vaadittavat opinnot. Kun valmistumispäiväsi on vahvistettu, opiskeluoikeutesi päättymispäivä eli valmistumispäiväsi päivitetään Peppiin opiskelijan työpöydälle.
 5. Valmistuminen on mahdollista 3 viikon sisällä hakemuksen saapumisesta opintopalveluille. Valmistumispäivä kirjataan pääsääntöisesti keskiviikolle (pois lukien loma-ajat).

VALMISTUMISEN HAKEMINEN

Valmistumishakemus aukeaa kevätlukukaudella 15.1.2024 ja sulkeutuu 3.6.2024 klo 15 (ennakkotieto). Huomaathan, että heinäkuussa valmistuminen ei ole mahdollista. Syyslukukaudella valmistumishakemus aukeaa elokuussa.

Kevätlukukauden valmistujaisjuhlatilaisuus on perjantaina 14.6.2024. Huom. Valmistumispäivä kirjataan pääsääntöisesti keskiviikolle (pois lukien loma-ajat). Mahdollisuus osallistua juhlatilaisuuteen ei ole sidoksissa valmistumispäivään. Kaikki kevätlukukauden aikana valmistumista hakeneet voivat osallistua juhlaan.

Lisätietoja Haaga-Helian yhteisestä valmistujaisjuhlasta tulee myöhemmin kevätlukukauden aikana tapahtumasivulle.

Siirry tästä ammattikorkeakoulujen valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselyyn (AVOP) ja tutkintotodistushakemukseen 

Sähköisen tutkintotodistuksen lataaminen

Sinun tulee ladata tutkintotodistuksesi itsellesi 21 päivän sisällä valmistumispäivästä. Saat aikaisintaan valmistumispäivänä ohjeet lataamiseen. Ohjeet tulevat tutkintotodistushakemuksella ilmoittamaasi henkilökohtaiseen sähköpostiosoitteeseen, lähettäjänä on certificates@haaga-helia.fi.

Sähköpostin mukana on linkki, jonka kautta lataat ja tallennat tutkintotodistuksen itsellesi. Linkki on voimassa 21 päivää valmistumispäivästä. Tämän jälkeen sähköinen tutkintotodistus on mahdollista saada vain lisämaksusta. Sähköinen tutkintotodistus on PDF-muotoinen dokumentti, jossa sähköinen allekirjoitus varmentaa dokumentin alkuperän ja eheyden. Sähköinen dokumentti on virallinen vain sähköisenä.  

Suosittelemme tallentamaan sähköisen tutkintotodistuksesi useampaan kuin yhteen sähköiseen tallennuspaikkaan (varmuuskopiointi). Huomaathan, että dokumentin muuttaminen johtaa siihen, että sähköinen allekirjoitus ei ole enää voimassa.

Jos kuitenkin hävität PDF-dokumentin, voit tilata uuden sähköisen tutkintotodistuksen opintopalveluilta maksua vastaan.

Mikäli sinulla on valmistumiseen liittyviä kysymyksiä, otathan yhteyttä opintopalveluihin ennen kuin täytät tutkintotodistushakemuksen.

Onnea valmistumisesi johdosta!

Yhteystiedot
Opintopalvelut Haaga (restonomikampus)
+358400230401
opintopalvelut@haaga-helia.fi
Opintopalvelut Malmi
+358400230402
opintopalvelut@haaga-helia.fi
Opintopalvelut Pasila
+358400230403
opintopalvelut@haaga-helia.fi
Opintopalvelut Porvoo
+358400230405
opintopalvelut@haaga-helia.fi
Opintopalvelut Vierumäki
+358400230407
opintopalvelut@haaga-helia.fi
Opintopalvelut Opettajankoulutus
0503373313
opintopalvelut.aokk@haaga-helia.fi