Langaton verkko ja Eduroam

Haaga-Helian langaton verkko on käytettävissä Haagan, Malmin, Pasilan ja Porvoon toimipisteissä. Vierumäen toimipisteessä käytössä on urheiluopiston tarjoama guest verkko.

HaagaHeliaPublic

Tietoturva 

HaagaHeliaPublic -langaton verkko on osa Haaga-Helian ulkoverkkoa, joten sisäverkon palvelut eivät näy langattomaan verkkoon. Langattomasta verkosta pääset käyttämään Haaga-Helian verkon resursseja samaan tapaan kuin jos olisit kotikoneellasi. 

HaagaHeliaPublic -langattomassa verkossa itse tietoliikenne tapahtuu salaamattomana. Muilta osin Haaga-Helian langattoman verkon tietoturva vastaa Internetin tietoturvaa. Ota tämä huomioon kytkiessäsi koneesi Haaga-Helian langattomaan verkkoon. Käytä koneessasi palomuuria ja virustentorjuntaohjelmaa. 

Rajoitukset 

Haaga-Helian langattoman verkon käyttöoikeus rajoittuu Haaga-Helian henkilökuntaan, opiskelijoihin ja vierailijoihin. 

  • Vierailijat saavat langattoman verkon tunnukset eri toimipisteiden infopisteistä täyttämällä lomakkeen. Lomake toimii vain Haaga-Helian verkossa.
  • Vierailijat voivat myös tilata verkon tunnukset tekstiviestillä alla olevan Langattoman verkon tunnukset tekstiviestillä -ohjeen mukaisesti. 

Käyttöönotto 

Tarvitset seuraavat asetukset, jotta pääset käyttämään Haaga-Helian langatonta verkkoa: 

  • SSID = HaagaHeliaPublic (Huomaa isot ja pienet kirjaimet) 
  • Network Authentication = Open 
  • Data Encryption = Disabled 

Langattoman verkon tunnukset tekstiviestillä 

Lähetä numeroon +358 50 9020152 tekstiviesti, jonka sisältönä on vain teksti WLAN (isot tai pienet kirjaimet käyvät). 

Parin minuutin sisällä saat tekstiviestin, joka sisältää tilapäisen käyttäjätunnuksen ja salasanan HaagaHeliaPublic –verkkoon. Tunnus 
on voimassa tilauspäivän ajan. Saat tällaisen viestin: 
SSID: HaagaHeliaPublic 
Username: w***** 
Password: ********* 
Valid:  vvvv-kk-pp 

Huomaa, että 

  • Palvelu toimii vain suomalaisilla matkapuhelinliittymillä. 
  • Samaa tunnusta voi käyttää useampi henkilö (esim. vierailijaryhmä). 
  • Yhdestä puhelinliittymästä voi tilata enintään 5 kpl tunnusta päivässä. 
  • Palvelu on käytettävissä klo 6:00-21:30 välisen ajan. 

Eduroam 

Eduroam tarjoaa kaikille korkeakoulukäyttäjille mahdollisuuden kirjautua oman korkeakoulunsa tunnuksilla muiden korkeakoulujen langattomaan verkkoon. 

Tunnus annetaan muodossa käyttäjätunnus@myy.haaga-helia.fi (henkikökunnalla muodossa käyttäjätunnus@haaga-helia.fi). Lisätietoja Eduroamista

Tietoturva 

Eduroamin langaton verkko on osa Haaga-Helian ulkoverkkoa, joten sisäverkon palvelut eivät näy langattomaan verkkoon. Langattomasta verkosta pääset käyttämään Haaga-Helian verkon resursseja samaan tapaan kuin jos olisit kotikoneellasi. Tutustu myös etäkäyttötapoihin. 

Eduroam-verkko käyttää kirjautumiseen ja itse tietoliikenteeseen salausta, joten sen käyttö on turvallista. 

Muilta osin Eduroamin langattoman verkon tietoturva vastaa Internetin tietoturvaa. Ota tämä huomioon kytkiessäsi koneesi Haaga-Helian langattomaan verkkoon. Käytä koneessasi palomuuria ja virustentorjuntaohjelmaa 

Rajoitukset 

Eduroamin langattoman verkon käyttöoikeus rajoittuu Eduroam-verkkovierailuun liittyneisiin organisaatioihin, johon Haaga-Heliakin kuuluu. Haaga-Heliassa käyttöoikeus on rajoitettu henkilökuntaan ja opiskelijoihin (vierailijoiden tulee käyttää HaagaHeliaPublic -verkkoa jos eivät kuulu eduroamin piiriin muuta kautta). 

Käyttöönotto 

Eduroamin automaattinen konfigurointi (käytä ensisijaisesti tätä. Käytä manuaaliasetuksia vain, jos on ongelmia).