Opiskelijoiden terveydenhuolto

.

Lead paragraph

Haaga-Helian tutkinto-opiskelijana olet oikeutettu YTHS:n terveydenhuoltopalveluihin, jonka lisäksi tukenasi opintojen varrella ovat myös Haaga-Helian ennaltaehkäisevät palvelut, ammatilliset erityisopettajat, opiskelijatukihenkilö ja korkeakoulupappi. Tälle sivulle on koottu tietoa opiskelijoiden terveydenhuoltopalveluista.

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö

Opiskeluterveydenhuollon tavoitteena on edistää opiskelijoiden terveyttä ja hyvinvointia sekä tukea opiskeluympäristön terveellisyyttä. Vuodesta 2021 alkaen ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää ammattikorkeakoulututkintoa suorittavat opiskelijat ovat oikeutettuja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön eli YTHS:n palveluihin.

YTHS tarjoaa yleisterveyden, mielenterveyden ja suunterveyden palveluita kaikille perustutkintoa suorittaville opiskelijoille. Sen lisäksi sinulla on oikeus käyttää oman kotikuntasi terveyspalveluita, joiden puoleen voit kääntyä esimerkiksi YTHS:n ollessa suljettuna.

Terveydenhuoltomaksu

Korkeakouluopiskelijoiden terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle, ja YTHS tuottaa terveydenhoitopalvelut opiskelijoille. Maksu on pakollinen kaikille tutkinto-opiskelijoille, Saapuvat vaihto-opiskelijat, avoimen korkeakoulun opiskelijat ja tilauskoulutusopiskelijat eivät ole oikeutettuja YTHS:n palveluihin, joten heidän ei tarvitse maksaa terveydenhoitomaksua. 

Opiskelijan hyvinvointi ja jaksaminen