Opinnäytetyöohjeet, liikunta-ala YAMK

Opinnäytetyön aloitus

Opinnäytetyöprosessiin kuuluu:

  • Tutkimuksellinen kehittäminen -opintojakso 5 op (TKI2HM001)
  • 30 opintopisteen laajuinen opinnäytetyö 

Opinnäytetyö alkaa Tutkimuksellinen kehittäminen -opintojaksolla (TKI2HM001), joka antaa valmiudet opinnäytetyön tekemiseen. Kun sinulla on idea opinnäytetyön aiheesta, teet aihe-ehdotuksen Wihi-järjestelmään, jossa opinnäytetyön koko ohjausprosessi tapahtuu.

Wihi-ilmoittautumisen ohje:
  1. Avaa Wihi.
  2. Kirjaudu HH:n verkkotunnuksillasi (Huom! Mikäli sinulla on aiempia/muita opiskelijatunnuksia, tarkistathan sivun oikeasta yläreunasta oman nimesi alta, että olet ilmoittautumassa Wihiin oikealla roolilla/opiskelijanumerolla).
  3. Klikkaa Aihe-ehdotus-linkkiä (oikealla).
  4. Täytä vähintään punaisella rastilla merkityt kohdat.
  5. Paina Lähetä-nappulaa.

Opinnäytetyön eteneminen:

Kun olet ilmoittautunut Wihiin, sinulle nimetään ohjaaja. Ohjaajia yleensä nimetään 2-3 viikon välein. Ota yhteyttä ohjaajasi ja pääsette aloittamaan opinnäytetyösuunnitelman tekemisen. Sovi mahdollisen toimeksiantajan kanssa opinnäytetyöprosessista toimeksiantosopimuksella.

Sovi ohjaajasi kanssa ohjausmenettelystä ja toimeksiantajasi kanssa yhteistyöstä ja yhteydenpidosta prosessin aikana.

Opinnäytetyön eteneminen on jaettu kolmeen vaiheeseen:

Vaihe 1. Opinnäytetyön suunnitelman laatiminen. Kun ohjaajasi hyväksyy suunnitelman, saat 10 op.

Vaihe 2. Opinnäytetyön laatiminen. Kun työsi on lähes valmis, jätät sen ohjaajallesi esitarkastukseen Wihiin. Ohjaaja tarkistaa, onko työ valmis arviointikeskusteluun ja antaa sinulle palautteen. Esitarkastuksen jälkeen saat 10 op.

Esitarkastukseen ja sen jälkeisiin muokkauksiin on hyvä varata aikaa noin kuukausi.  Arvioitava versio jätetään Wihiin viikkoa ennen arviointikeskustelua.

Mikäli olet valmistumassa ennen joulua, esitarkastusversio pitää palauttaa viimeistään viikon 43 lopussa. Mikäli valmistumistavoitteesi on ennen kesää, esitarkastusversion palautusaika on viikon 17 lopussa.

Vaihe 3. Työn viimeistely ja arviointikeskustelu. Sovi ohjaajan kanssa aikatauluista. Arviointikeskustelussa ovat läsnä työn tekijä(t), ohjaaja ja mahdollisuuksien mukaan kakkostarkastaja ja työn toimeksiantajan edustaja. Pyydä palaute toimeksiantajaltasi palautelomakkeella.

Arviointikeskustelussa (pääasiassa etänä) opiskelijalla on noin 30 minuuttia aikaa esitellä työnsä esimerkiksi PowerPointilla. Esityksen aikana läsnäolijat voivat esittää kysymyksiä tai kommentteja ja varsinainen arviointikeskustelu käydään esityksen jälkeen. Arviointikeskustelu sisältää myös opiskelijan suullisen itsearvioinnin (Itsearviointi sisällytetään ONT-raporttiin, mutta suullisesti voidaan pohtia laajemmin kuin mitä varsinaiseen työhön on järkevä laittaa). Työn tiivistelmä arvioidaan kypsyysnäytteenä. Kun työ on hyväksytty, opiskelija lataa työn Theseukseen ja näkee työn arvioinnin Wihissä sekä saa 10 op rekisteriin. 

Opinnäytetyöohjeet:

Opinnäytetyötä koskevat sekä tutkintokohtaiset ohjeet että Haaga-Helian yleiset ohjeet. Yleiset ohjeet löydät Haaga-Helian opiskelijasivuilta kohdasta Master-opinnäytetyö. Lisäksi Haaga-Helian kirjaston sivuilla LibGuidesta löytyvät ohjeet lähdemerkintöihin ja aineistonhallintaan. Tutkintokohtaisia vinkkejä ja ohjeita saat Tutkimuksellinen kehittäminen -opintojaksolla.