Liikunnan ja vapaa-ajan koulutus, liikunnanohjaaja (AMK)

Kuvituskuva Liikunta-alan opinnot

Liikunnanohjaaja on liikunta-alan asiantuntija, joka voi työskennellä monipuolisissa ohjaus-, koulutus- ja valmennustehtävissä.

Liikunnanohjaaja voi toimia julkishallinnossa, kansalaisjärjestöissä tai yksityissektorilla. Työ voi sisältää hallinnollisia tehtäviä, kuten suunnittelua, markkinointia, organisointia ja johtamista. Liikunnanohjaaja voi työskennellä monipuolisissa ohjaus-, koulutus- ja valmennustehtävissä ja toimia myös yrittäjänä. Työn tavoitteena on ihmisten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin,urheilun ja elämyksellisten kokemuksien edistäminen. 

Opinnot koostuvat liikunta-alan työelämätaidoista, pedagogiikasta, johtamisesta, palvelusta, myynnistä ja yrittäjyydestä ja tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnasta, jotka kytketään läheisesti oppimista edistäviin työelämäprojekteihin. Oppimista tuetaan tutkivan ja kehittävän työotteen mukaisella opiskelulla opiskelijalähtöisiä opetusmenetelmiä hyödyntäen. Suuntautumisopinnoissa syvennytään kilpa- ja huippu-urheilun, kunto- ja terveysliikunnan tai liikuntapalveluiden toimintaympäristöjen mukaisen ammattitaidon kehittämiseen. Näissä toiminta­ympäristöissä osaamista voidaan syventää myös soveltavan liikunnan näkökulmasta. 

Hakeminen

Kevään 2021 yhteishaku

  • Hakuaika: 17.3. - 31.3.2021 klo 15.00 
  • AMK-valintakoe: AMK-valintakoe pidetään 31.5.-9.6.2021 välisenä aikana. Lue lisää ammattikorkeakouluun.fi -sivustolta.
  • Koulutus alkaa elokuussa 2021
  • Valintaperusteet on julkaistu opintopolussa.
Liikunnanohjaaja AMK

Laajuus: 210 op

Koulutusohjelma: Liikunnan ja vapaa-ajan koulutus

Kampus: Vierumäki

Opiskelumuoto: päivä- ja monimuotototeutus

Valmistuneiden nimikkeitä: liikunnanohjaaja, valmentaja, hyvinvointivalmentaja, yrittäjä, kouluttaja, asiantuntija

Opiskelijatarinoita

12.01.2021
Opiskelijatarina
Vierumäelle pääsevät vain huippu-urheilijat, ajatteli Riina-Kaisa Ojala – seuraavana vuonn...
26.08.2020
Opiskelijatarina
Koulun opeilla tukea urheilu-uraan