Immersio, VR, AR, MR ja XR – lyhyt oppimäärä

Lab8 The Box

Lead paragraph

Immersiolla tarkoitetaan uppoutumista toiseen todellisuuteen tai ympäristöön.

Immersio

Immersiolla tarkoitetaan uppoutumista toiseen todellisuuteen tai ympäristöön. Se syntyy siitä, että voi elää hetken toisessa ympäristössä ja sen yksityiskohdat luovat realistisen kokemuksen. Ero vaikkapa elokuviin on, että ei vain katsota vaan ollaan sisällä kohtauksessa.

VR

VR eli virtuaalitodellisuus on simuloidun maailman kokemista laitteiden avulla, esim. VR-lasit.

AR

AR:llä (augmented reality) eli lisätyllä (tai rikastetulla) todellisuudella tarkoitetaan todellisen ympäristön täydentämistä. Reaaliympäristöä rikastetaan hahmoilla tai elementeillä. Tunnetuin sovellus lienee Pokemon GO -peli, jossa puhelimen ruudulla sekoittuvat animoidut pelihahmot ja oikea ympäristö.

MR

MR (mixed reality) eli tehostettu todellisuus on yläkäsite edellä mainituille. MR yhdistää virtuaalisen ja lisätyn todellisuuden.

XR

XR viittaa ympäristöihin, joissa aidot ihmiset, esineet ja näkymät yhdistyvät tietokoneiden tai audiovisuaalisten laitteiden luomiin elementteihin. Koko XR-käsite arkipäiväistyy ja lisätty todellisuus (AR), virtuaalitodellisuus (VR) sekä mixed reality (MR) liukenevat toisiinsa ja korvautuvat kattokäsitteellä XR.

 

The Box toimii elämysten virtuaalisena näyttämönä

Toteutamme asiakkaillesi vaikkapa illallisen Venetsiassa tai vierailun Joulupukin pajassa siirtymättä fyysisesti paikasta toiseen. Virtuaalisen teknologian mahdollisuudet ovat rajattomat!

Lue lisää The Box:sta