Ulysseus Eurooppa-yliopisto mukana Tutkijoiden yö -tapahtumassa

Ulysseus Eurooppa-yliopiston kuusi korkeakoulua ovat mukana eurooppalaisessa Tutkijoiden yö -tiedetapahtumassa perjantaina 24.9. Suomesta Ulysseus-verkostoon kuuluu Haaga-Helia ammattikorkeakoulu.

Kuvituskuva
Uutinen

Body

Tutkijoiden yö on tiedetapahtumassa tiede ja tutkimus avaavat ovensa suurelle yleisölle monin eri tavoin. Tapahtumassa tutkijat esittelevät tutkimushankkeitaan, kertovat työstään ja vastaavat yleisön kysymyksiin. Tavoitteena on lisätä suuren yleisön mielenkiintoa tieteellisen tutkimuksen tekemiseen sekä esitellä miten tieteellinen tutkimus vaikuttaa ja näkyy jokaisen arjessa. Tapahtumassa on mukana korkeakouluja ja tutkimusinstituutioita 371 eurooppalaisesta kaupungista.

Ulysseus Eurooppa-yliopisto osallistuu Tutkijoiden yö -tapahtumaan yhteisellä videoesityksellä, jossa kuusi tutkijaa eri korkeakouluista kertovat työstään ja tutkimushankkeistaan liittyen muun muassa ilmastonmuutokseen, kiertotalouteen, uusiutuvan energian hyödyntämiseen sekä vihreään siirtymävaiheeseen. Haaga-Heliasta videolla on mukana yliopettaja Minna-Maari Harmaala

Katso video

Ulysseus Eurooppa-yliopiston kuusi korkeakoulua sopivat alkuvuonna 2020 käynnistävänsä yhteistyön yhteisen eurooppalaisen yliopiston perustamiseksi. Tavoitteena on luoda yhteiseurooppalainen kampus, jossa opiskelijat, korkeakoulujen henkilöstö sekä yritykset ja alueelliset toimijat oppivat, tutkivat ja kehittävät yhdessä uudenlaisia innovaatioita ja edistävät työllisyyttä. Ulysseukseen kuuluvat Haaga-Helian lisäksi University of Seville Espanjasta, University of Genoa Italiasta, Université Cote d'Azur Ranskasta, Technical University of Košice Slovakiasta ja MCI The Entrepreneurial School Itävallasta.