Huoneentaulusta vinkkejä verkko-opetukseen ja -oppimiseen

Haaga-Helian uusi huoneentaulu verkko-opetukseen ja verkko-oppimiseen tukee opettajien ja opiskelijoiden jaksamista ja hyvinvointia. Vinkkilista on laadittu opiskelijoille ja henkilökunnalle tehdyn kyselyn sekä opiskelijahaastattelujen pohjalta.

Emergency @etätyö
Uutinen

Body

Covid-19-pandemia on kuormittanut koko korkeakouluyhteisöä monella tavalla. Haaga-Heliassa ryhdyttiin alusta lähtien toimiin opiskelijoiden ja henkilöstön hyvinvoinnin turvaamiseksi poikkeusaikana ja myös sen jälkeen. 

​– Opiskelijoidemme ja henkilökuntamme hyvinvointi ja jaksaminen on ollut erityisen rasituksen alla viimeisen vuoden aikana. Yksi keskeisistä arvoistamme on hyvinvoiva ja innostava korkeakouluyhteisö, ja siksi haluamme kiinnittää erityisesti huomiota siihen, että tämä toteutuu niin poikkeusaikana kuin sen jälkeen, painottaa vararehtori Minna Hiillos.

Yksi keskeisistä opettajien ja opiskelijoiden hyvinvointia edistävistä toimenpiteistä on opiskelijoiden hyvinvointia edistävän VOIMA-hankkeen tuottama huoneentaulu, joka tarjoaa vinkkejä verkko-opetukseen ja -oppimiseen​. Vinkkien tarkoituksena on ensisijaisesti edistää hyvinvointia ja laadukasta opetusta ja oppimista myös poikkeusaikana.

​– Pyrimme hankkeiden kautta tukemaan Haaga-Helian opettajien ja opiskelijoiden jaksamista ja hyvinvointia. Meille on erityisen tärkeää myös kuulla heiltä itseltään kokemuksia ja ajatuksia tähän liittyen. Näin voimme aidosti vastata niihin haasteisiin ja ongelmiin, joita korkeakouluyhteisömme saattavat kohdata, kommentoi restonomiopiskelijoiden hyvinvointiin keskittyvän HALI-hankkeen projektipäällikkö Heikki Ursin.

​– Vinkkilista on laadittu opiskelijoille ja henkilökunnalle tehdyn kyselyn sekä opiskelijahaastattelujen pohjalta. Vinkkilistassa yhdistyvät opiskelijoiden toiveet ja hyvät pedagogiset käytännöt. Kannustamme kaikkia hyödyntämään ja jakamaan listaa, kehottaa VOIMA-hankkeen projektipäällikkö Eija Honkanen.

Vinkkilistan pohjalta on valmisteilla videoanimaatio, joka havainnollistaa konkreettisemmin vinkkeihin koottuja hyvinvointia ja jaksamista edistäviä keinoja, joita ovat mm. yhteisöllisyys, vuorovaikutus, riittävä tauotus. Video valmistuu toukokuun alussa ja se toteutetaan VOIMA- ja HALI-hankkeiden yhteistyönä.

Alla ladattavat ppt- ja pdf-tiedostot.

 

 

Ota yhteyttä
Eija
Honkanen
yliopettaja
+358 294471347
eija.honkanen@haaga-helia.fi
Heikki
Ursin
lehtori
+358 294471621
heikki.ursin@haaga-helia.fi