Haagan kampuksella juhlittiin 20-vuotista ruokatuotannon johtamisen koulutusta

Tänä vuonna on tullut kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun ruokatuotannon johtamisen korkeakoulututkintoon tähtäävä koulutus käynnistyi Haaga-Heliassa, silloisessa Haaga Instituutin ammattikorkeakoulussa. Samalla juhlistettiin 55 vuotta täyttävää Haagan restonomikampusta.

Haagan kampuksella juhlittiin 20-vuotista ruokatuotannon johtamisen koulutusta
Uutinen

Body

Tasavuosia juhlistettiin Haagan kampuksella tiistaina 5.11. yhdessä henkilökunnan, opiskelijoiden, alumnien ja muiden yhteistyökumppaneiden kesken. Juhlien ohjelmasta ja tarjoiluista vastasivat nykyiset ruokatuotannon johtamisen opiskelijat teemalla nostalgiadisco.

Juhlatilaisuuden avasivat rehtori Teemu Kokko ja tutkintojohtaja Risto Karmavuo. Karmavuo linjasi puheessaan ruokatuotannon johtamisen koulutuksen muutoksia kahden vuosikymmenen aikana. Hän toi esiin myös koulutuksen muutoksia tulevaisuudessa mm. uusien tilojen myötä. 

Ruokatuotannon johtamisen koulutus on ollut myös kansainvälisesti arvostettu menestystarina, mistä kertovat esimerkiksi hyvät sijoitukset kansainvälisissä ruoka-alan kilpailuissa. 

Haaga-Helia myönsi viisi uutta kunniarestonomin arvonimeä

20-vuotisjuhlan kunniaksi on myönnetty viisi uutta kunniarestonomin arvonimeä. Arvonimen myöntävät Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Haagan restonomikoulutus ja sen alumnien muodostama Haagan Restonomit -taustayhteisö. 

Kunniarestonomiksi voidaan nimittää henkilö, joka on tehnyt ansiokasta työtä hotelli-, ravintola- ja matkailualan liikkeenjohdollisen koulutuksen hyväksi. Ensimmäisen kunniarestonomin arvonimen sai Vilhelm Noschis vuonna 1989. 

Tänä vuonna myönnetyt kunniarestonomin arvonimet saivat  filosofian maisteri Kristiina Havas, kasvatustieteen maisteri Matti Kauppinen, filosofian tohtori, keittiömestari Jaakko Nuutila, maa- ja metsätaloustieteiden maisteri Kirsti Parkkinen ja keittiömestari, ravintoloitsija Pekka Terävä.

Samassa yhteydessä palkittiin myös alumnien ehdotuksien perusteella neljä ruokatuotannon johtamisen alumnia: Henri Hytönen, Dani Hänninen, Marjaana Pohjola ja Kira Weckman

Haaga-Helian Haagan restonomikampus on Suomen suurin restonomikouluttaja, ja se on tarjonnut hotelli-, ravintola- ja matkailualan liikkeenjohdon koulutusta vuodesta 1969. Restonomi-tutkintonimike otettiin käyttöön vuonna 1982.

Ota yhteyttä