Myynnin opiskelu yhdistää käytännön, teorian ja laajat verkostot

Asmir Khan valmistui Haaga-Heliasta tradenomiksi vuonna 2022. Opinnoissaan hän suuntautui myyntiin, koska oli kiinnostunut asiakaslähtöisyydestä ja kaupallisen alan työtehtävistä. Hän tutustui nykyiseen työnantajaansa Accountor Finagoon jo opintojensa aikana ja työskentelee yrityksessä nykyisin Sales Specialistina.

Kuvituskuva
13.05.2024
Alumnitarina

– Pohdin korkeakouluopintoja ja olin tutustunut erilaisiin vaihtoehtoihin. Koin, että asiakaslähtöisyys ja kaupallisen alan työtehtävät kiinnostavat ja yllätyinkin positiivisesti, kun löysin Haaga-Helian tarjoaman myyntityön koulutusohjelman (nykyinen myynti ja asiakkuudet -suuntautuminen liiketalouden koulutuksessa). Vuoden 2019 keväällä aloitin ensin myynnin ja markkinoinnin opinnot toisessa korkeakoulussa, mutta päädyin hakemaan Haaga-Heliaan saman vuoden syksynä, sillä Haaga-Helian koulutus vaikutti kiinnostavammalta ja halusin päiväopiskelijaksi, Khan kertoo.

Hän aloitti myynnin opinnot Haaga-Heliassa vuoden 2020 keväällä, jolloin pandemia pian siirsi luennot etäopetukseen. Siitä huolimatta kiinnostus opinnoissa säilyi ja opiskelu tuntui mielekkäältä.

– Opinnot tuntuivat työelämälähtöisiltä, sillä opintojaksoilla oli puhujia eri yrityksistä kertomassa myyjien työarjesta. Moni opinnoista tehtiin ryhmätöinä, mutta toki oli opintoja, jotka tehtiin täysin itsenäisesti. Itse keskityin pääsääntöisesti opintoihin opiskeluaikana, jolloin pystyin panostamaan kurssien suorittamiseen täysillä. Koin, että opiskelun ohella oli myös aikaa perheelle ja ystäville.

Käytännönläheistä oppimista ja arvokkaita yhteistyömahdollisuuksia

– Yllätyin, kuinka laajasti Haaga-Helialla on yhteistyötä erilaisten toimijoiden kanssa, varsinkin myynnin osalta. Myynnin kursseilla opiskeltiin käytännönläheisesti ja myyntineuvottelutilanteita harjoiteltiin esimerkiksi erilaisten roolipelien avulla. Opinnot käsittelivät mielestäni erinomaisesti myös myynnin teoriaa, miten esimerkiksi myyntineuvottelut etenevät ja millaista B2B -myynti voisi olla, Khan kuvailee.

Khan on erityisen kiitollinen Haaga-Helian myynnin koulutuksen tarjoamista työharjoittelumahdollisuuksista. Varsinaisen tutkintoon kuuluvan harjoittelun lisäksi koulutus sisälsi 21 päivää yritysmyynnissä -opintojakson, jolloin opiskelijat pääsivät tutustumaan yritysmyyjien työskentelyyn eri yrityksissä parin kuukauden ajan. Opintojakson myötä Khan kuuli myös ensimmäistä kertaa nykyisestä työnantajastaan Accountor Finagosta. Tutkintoon kuuluvan työharjoittelun kautta hän pääsi tutustumaan vielä toisenkin yrityksen toimintaan ennen valmistumistaan.

– Haaga-Helian avulla pääsi tutustumaan erilaisiin yrityksiin, joista ei välttämättä ollut aiemmin tietoinen. Esimerkiksi itse työskentelen tällä hetkellä yrityksessä, joka on Haaga-Helian yhteistyökumppani, Khan kertoo.

Alumnin terveiset tuleville opiskelijoille

– Suosittelen koulutusta, mikäli myynti- tai asiakastyö kiinnostaa. Koulussa opitut teoriat toimivat hyvänä pohjana käytännön työelämään myynnin tehtävissä. Lisäksi myynnin opinnoissa on mukana paljon yhteistyökumppaneita, jolloin on myös mahdollista verkostoitua ja päästä tutustumaan työnantajiin ja mahdollisesti itseään kiinnostaviin toimijoihin, Khan sanoo.