Marika sai Haaga-Heliasta apua oman yrityksen perustamiseen

Marika Pendolin oli valmistunut restonomiksi ja tehnyt uraa ravintola-alalla yli 20 vuotta, kun hän päätti hakea opiskelemaan restonomin ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon.

Marika P
20.04.2022
Alumnitarina

Marika Pendolin oli valmistunut restonomiksi vuonna 2006 Haaga Instituutista, ja työskennellyt tämän jälkeen ravintola-alalla laajasti eri työtehtävissä. Hän päivitti myös osaamistaan työnantajan tarjoamissa koulutuksissa.

Kuitenkin hieman yli 10 vuoden päästä valmistumisesta hän päätti jatkaa restonomin opintojaan.

– Halusin löytää uusia näkökulmia työelämään ja verkostoitua sekä kehittää omaa osaamistani. Minulla oli myös ollut pitkään haave yrittäjyydestä.

Marika haki restonomin ylempään ammattikorkeakoulututkintoon Haaga-Heliassa. Master-tutkinnon (restonomi YAMK) laajuus on 90 opintopistettä.

Marika koki, että jatko-opintojen aikana haave yrittäjyydestä alkoi konkretisoitua ja moni asia eteni kurssien avulla. Palvelumuotoilun opintojen avulla hän löysi keinoja edistää unelmaansa. Hän hyödynsi myös Haaga-Helian tiloissa toimivan StartUp Schoolin kursseja.

– Suosittelen ehdottomasti hyödyntämään StartUp School -ohjelmaa. Siitä oli itselleni konkreettista hyötyä.

Opinnot antoivat uuden uran

Marika työskenteli opintojen ohella Restel Liikenneasemissa Keski-Suomeen aluepäällikkönä.

– Vastuulleni kuului alueen myynti ja palvelun johtaminen, operatiivinen toiminta, asiakaspalvelu ja tulos.

Hänestä opinnot pystyi sujuvasti yhdistämään työelämän kanssa. Työt ja opiskelu myös tukivat toisiaan.

– Opiskelu tuki hyvin käytännönläheisesti työelämää ja auttoi tuomaan uusia lähestymiskulmia moniin asioihin.

Marikan Master-opintojen opinnäytetyö liittyi alustatalouteen. Hän halusi yhdistää opinnäytetyön ja tavoitteensa yrittäjyydestä. Samalla hän valmisteli tulevan yrityksensä liiketoimintasuunnitelmaa.

Marikalla opiskelu Haaga-Heliassa auttoi tavoittelemaan unelmaa ja myös saavuttamaan sen.

– Opinnot antoivat minulle kokonaan uuden urapolun. Uskaltauduin hyppäämään ravintola-alalta sovelluskehityksen pariin. En olisi ikinä uskonut tätä vielä muutama vuosi sitten.

Valmistujaislahjaksi oma yritys

Marika valmistui Haaga-Helian Master-ohjelmasta vuonna 2019.

– Valmistujaislahjaksi perustin sitten oman yrityksen. Matka alkoi tuolloin, ja nyt viimeinkin keväällä 2022 HemmaKoti®-verkkopalvelu on valmis.

Kyseessä on Suomen ensimmäinen verkkopalvelu, joka yhdistää kodinpalveluiden palveluntuottajat ja kotitaloudet verkossa. Sivustolla voi tilata kotipalveluita sekä välittää osaajia ja ostajia.

– Törmäsin arjessani toistuvasti samaan ongelmaan. Kotiin oli vaikeaa löytää tekijöitä pieniin remontteihin ja töihin. Halusin ratkaista ongelman, ja tästä alkoi verkkopalvelun työstäminen

Yritys lanseerattiin huhtikuun 2022 alussa Helsingissä Kevätmessuilla.

– Nyt odottelemme toukokuun radiokampanjaa Avainlippu-merkin kanssa. Tuolloin avaamme palvelua kotitalouksille pääkaupunkiseudulla ja myöhemmin muualla Suomessa.

Tulevaisuusessa Marika aikoo kartoittaa uusia markkina-alueita ja kansainvälistyä.

Hän lähettää terveisiä tuleville ja nykyisille opiskelijoille:

–Tavoitelkaa rohkeasti unelmianne ja uskokaa itseenne!