”Joskus on hypättävä syvään päätyyn” – Anu Henttonen ylitti itsensä ja suunnitteli virtuaalisen kierrätystapahtuman

Liiketaloutta opiskeleva Anu Henttonen innostui vastuullisuudesta ja pääsi toteuttamaan kiertotalouteen keskittyvän tapahtuman osana opinnäytetyötään.

Anu Henttonen
22.07.2021
Opiskelijatarina

Joskus on vain hypättävä syvään päätyyn, vaikka se tuntuisikin pelottavalta. Olen iloinen, että uskalsin heittäytyä ja päihittää yhden elämäni suurimmista haasteista. Opin aivan valtavasti, ja nyt minusta tuntuu, että uskallan kohdata rohkeasti mitä tahansa työelämä eteeni tuokaan. 

Kun aloitin liiketalouden opinnot Haaga-Heliassa, en ollut varma, mikä olisi se minun juttuni tulevaisuuden työelämässä. Huomasin koulun kahviossa mainoksen 3AMK Corporate Responsibility -opintopolusta, jossa sain ensimmäisen kosketuksen yritysvastuullisuuteen. Innostuin aiheesta toden teolla ja aloin suunnitella opintojani vastuullisuusteeman ympärille. Viimeistelen tällä hetkellä opinnäytetyötäni, joka osoittautui innostavammaksi haasteeksi kuin olin koskaan osannut kuvitella. 

Keväällä 2020 aloitin 3AMK Circular Economy for Sustainable Growth -opintojakson, johon osallistui opiskelijoita sekä Haaga-Heliasta että Metropoliasta. Kurssityössämme pääsimme innovoimaan keinoja, joilla kauppakeskus Hertsi voisi kehittää palvelujaan ekologisemmiksi. Etsimme myös ratkaisuja siihen, miten tämä tuotaisiin asiakkaille näkyväksi. Lopputuloksena suunnittelimme ja toteutimme kiertotalouteen keskittyvän virtuaalisen tapahtuman, joka järjestettiin ensimmäisen kerran keväällä 2021. Kauppakeskus Hertsin virtuaalitapahtumassa oli muun muassa mahdollista osallistua live-työpajoihin sekä kuunnella luentoja vastuullisuuteen sekä tavaroiden uudelleenkäyttämiseen liittyen. Tapahtuman järjestämiseen osallistui myös Laurean opiskelijoita. 

Projektiin osallistuminen oli todella antoisaa, ja oli valtava ilo nähdä, miten tiimimme idea kehittyi toteutettavaksi tapahtumaksi. Lisäksi pääsin tekemään opinnäytetyöni tapahtumasta. Minulla ei ole aiempaa kokemusta tapahtumien järjestämisestä, joten projekti oli myös aikamoinen haaste itselleni. Tuntui siltä kuin olisin hypännyt syvään veteen ilman, että tiedän, mikä minua odottaa siellä. Onnekseni meillä oli ihan mahtava tiimi, ja tekemällähän sitä lopulta oppi vaikka kuinka paljon. Opintojakson parasta antia oli ehdottomasti yhteistyö muiden kanssa ja se, että pääsimme toteuttamaan jotakin näinkin konkreettista. 

Olen hirvittävän ylpeä siitä, että olen päässyt luomaan oikean tapahtuman, jossa edistetään vastuullisia tekoja. Toivottavasti pääsen jatkossakin tekemään vastuullisuuteen liittyviä projekteja. Haaveilen siitä, että pääsisin jossakin vaiheessa tekemään töitä Sustainability Managerin roolissa ja vaikuttamaan yritysten päätöksentekoon vastuullisuusasioissa. On hienoa, että yhä useammassa yrityksessä vastuullisuus on suuremmassa roolissa kuin aiemmin. Yllättävän monella yrityksellä on aitoa halua tehdä asiat paremmin. Monissa yrityksissä on siirrytty vastuullisuusasioissa sanoista tekoihin. Tulevaisuus näyttää siinä mielessä lupaavalta.