Teemu Kokko

Teemu Kokko

erityisasiantuntija
rehtori, toimitusjohtaja (virkavapaalla 30.11.2023 asti)
+358 294471900
teemu.kokko@haaga-helia.fi

Koulutus: Kauppatieteen tohtori

Rehtori Teemu Kokko johtaa koko Haaga-Helia ammattikorkeakoulun toimintaa ja sen kehittämistä. Hän vastaa yhtiön taloudesta ja ratkaisee ammattikorkeakoulun sisäistä hallintoa koskevat asiat, jos ei laissa, asetuksessa tai johtosäännössä toisin määrätä.

Kokko on toiminut aiemmin Haaga-Helian vararehtorina ja liiketalouden koulutusyksikön johtajana. Hän on  Haaga-Helian tytäryhtiö Haaga-Helia Global Education Services Ltd:n hallituksen varsinainen jäsen.

Hän on suorittanut kauppatieteen maisterin, lisensiaatin ja tohtorin tutkinnot Svenska handelshögskolanissa Helsingissä. Opettajakoulutuksen hän on suorittanut Suomen Liikemiesten Kauppaopistossa. Hän on myös Helsingin yliopiston markkinoinnin dosentti.

Aiemmin Kokko on toiminut vararehtorina Haaga Instituutin ammattikorkeakoulussa vuosina 2004 - 2006. Vuosina 1986 - 2003 hän toimi lehtorina Haaga Instituutissa viettäen kaksi pidempää jaksoa ulkomailla: 1992 - 1995 Moskovassa sekä 2001 - 2004 Budapestissa. Ulkomaanjaksojensa aikana hän toimi markkinointitehtävissä Savoy-hotellissa Moskovassa, Kansainvälisen tiede- ja teknologiakeskuksen ostajana Moskovassa sekä apulaisprofessorina Hertfordshire Universityn Budapestin toimipisteessä.

Kokko on jatkanut tutkimustyötään asiakkuuksien ja palvelusuunnittelun alueilla osallistuen säännöllisesti alan kansainvälisiin konferensseihin sekä tuottamalla lukuisia artikkeleita ja julkaisuja. Hän toimii Vuoristo-Yhtiöiden ja Experiri Oy:n hallituksissa sekä useissa ammattikorkeakoulusektorin kansallisissa työryhmissä.