Heini Noronen-Juhola

Heini Noronen-Juhola

lehtori
opettaja
+358 294471658
heini.noronen-juhola@haaga-helia.fi

Toimin Haaga-Heliassa sekä ChongQingin teknillisessä yliopistossa kansainvälisen BBA-ohjelman lentoliiketoiminnan vanhempana lehtorina. Erityisosaamiseni keskittyy ennen kaikkea strategiaan ja lentoasemaliiketoimintaan, mutta opetan myös johtamiseen ja vastuullisuuteen liittyviä kokonaisuuksia.

Toimin 13 vuotta Helsinki-Vantaan lentoasemalla lentoliikenteestä vastaavana johtajana ja johtoryhmän jäsenenä. Olen tehnyt töitä kaikkien lentoasematoimijoiden ja sidosryhmien kanssa. Olen nähnyt lentoliikenteestä kaiken niin hyvinä kuin huonoinakin päivinä. Lentoturvallisuus, varautuminen ja kriisijohtaminen ovat erityisesti lähellä sydäntäni.

Olen valmistunut diplomi-insinööriksi Teknillisestä Korkeakoulusta Otaniemestä pääaineenani Yritysstrategia ja kansainvälinen markkinointi ja sivuaineena Biotekniikka. Olen myös suorittanut Global Leader -diplomin Aalto University Executive Education Ltd:ssä.

Osaamisalueitani ovat erityisesti lentoliikennetoimiala sekä yritysstrategia yleisemmällä tasolla. Lentoliikennetoimiala käy tällä hetkellä läpi valtavia muutoksia globaalien megatrendien, kuten ilmastonmuutos tai digitalisaatio, johdosta. Samaan aikaan pandemia ja geopoliittiset muutokset ovat aiheuttaneet isoja haasteita kaikille toimijoille. Kaikki ilmailuekosysteemin toimijat, kuten myös koko toimiala itsessään, käy läpi jatkuvaa ja selkeää transformaatiota.

On tärkeää ymmärtää iso kuva ja mahdolliset skenaariot siitä, mitkä voisivat olla tulevaisuuden näkymät. Lisäksi olisi tärkeää olla valmistautunut kaikenlaisiin ennakoimattomiin tilanteisiin, koska vain siten on mahdollista rakentaa kestävää liiketoimintaa.