Tekoäly Suomessa -haastattelut

Lead paragraph

Tekoäly Suomessa -haastattelusarjassa tutustutaan kaikille tuttujen suomalaisvaikuttajien näkemyksiin tekoälyn roolista ja sen mahdollisesta tulevaisuudesta.

Haastattelusarja päästää ääneen yksitoista suomalaista vaikuttajaa aina presidentti Tarja Halosesta toimittaja Maria Petterssoniin, ohjaaja Aku Louhimieheen ja huippuravintoloitsija Henri Aléniin, jotka jakavat omakohtaisia kokemuksiaan ja näkemyksiään tekoälystä ja sen monipuolisista ulottuvuuksista. 

Näkemyksiään tekoälyn vaikutuksista Suomessa, tekoälyn sovelluksista ja tekoälyinnovaatioista jakavat myös Outokummun toimitusjohtaja Heikki Malinen, Maahanmuuttoviraston ylijohtaja Ilkka Haahtela, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson, Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Matti Heikkinen, Haaga-Helian rehtori Minna Hiillos, yrittäjä ja yritysguru Peter Vesterbacka sekä piispa Teemu Laajasalo

Haastattelijana toimii Haaga-Helian vanhempi tutkija Anna Lahtinen.

Koko soittolistan löydät alta tai Youtubesta. Voit kuunnella haastattelut myös podcasteina Soundcloudista tai Spotifysta.

Tekoäly Suomessa -haastattelu | Maria Pettersson
Tekoäly Suomessa -haastattelu | Tarja Halonen
Tekoäly Suomessa -haastattelu | Aku Louhimies
Tekoäly Suomessa -haastattelu | Heikki Malinen
Tekoäly Suomessa -haastattelu | Li Andersson
Tekoäly Suomessa -haastattelu | Henri Alén
Tekoäly Suomessa -haastattelu | Ilkka Haahtela
Tekoäly Suomessa -haastattelu | Teemu Laajasalo
Tekoäly Suomessa -haastattelu | Matti Heikkinen
Tekoäly Suomessa -haastattelu | Minna Hiillos
Tekoäly Suomessa -haastattelu | Peter Vesterbacka

Vastasimme suomalaisten vaikuttajien kysymyksiin tekoälystä

Sarjan vieraat pääsivät esittämään heitä kiinnostavia kysymyksiä tekoälystä. Katso heidän kysymykset ja asiantuntijoiden vastaukset niihin alla. Mukana keskusteluissa ovat DAIN Studios -teknologiayrityksen perustajia Saara Hyvönen, Futuricen johtava tekoälyasiantuntija Teemu Toivonen, Foibe Kartanon toimitusjohtaja Ulla Broms, Haaga-Helia ammattikorkeakoulun datatieteilijä ja vanhempi tutkija Janne Kauttonen, Terveysteknologian toimitusjohtaja Saara Hassinen, Sofigaten Executive CTO Lassi Kurkijärvi, Länsi-Uudenmaan Kauppakamarin toimitusjohtaja Tommi Knaapinen ja Business Helsingin XR & Blockchainin kumppanuksista vastaava Henrik Keinonen.

Tekoäly Suomessa: vaikuttajien kysymyksiä tekoälystä – osa 1/2
Tekoäly Suomessa: vaikuttajien kysymyksiä tekoälystä – osa 2/2

Työkaluja yrityksille tekoälyn aiheesta

Tutustu samalla erityisesti pk-yrityksille suunnattuihin ja tekoälyyn liittyviin resursseihin: 

Lisätiedot ja yhteistyö

Anna Lahtinen, vanhempi tutkija, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, puh. +358 50 505 7784, anna.lahtinen@haaga-helia.fi   

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu toteutti haastattelusarjan osana ”Tekoälyinnovaatioekosysteemillä kilpailukykyä PK-yrityksille Etelä-Suomessa” eli AI-TIE Etelä-Suomi –hanketta. AI-TIE:tä tuki Euroopan aluekehitysrahasto, Uudenmaan ja Kymenlaakson liitot osana Euroopan unionin Covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia. Lisätietoa löydät nettisivulta aistories.fi.