Tulostaminen ja skannaaminen

Jokaiselle opiskelijalle myönnetään mahdollisuus tulostaa ilmaiseksi opiskeluun liittyvää materiaalia max 400 sivua mustavalkotulostimelle tai max 100 sivua väritulostimelle lukukaudessa. Jokainen värituloste vastaa neljää mustavalkotulostetta. Väritulostimelle tulostaminen kuluttaa saldoa nelinkertaisesti vaikka sivut olisivatkin mustavalkoisia

Jokaisen lukukauden alussa myönnetään jokaiselle opiskelijalle uusi tulostussaldo ja edellisen lukukauden tulostussaldo nollataan.

Opiskelija voi tarkistaa oman saldonsa web-selaimella koulun työasemalta. Palvelu kysyy verkkotunnuksen ja -salasanan.

Jos saldo tulee nollaksi, tulostus estyy. Jos tulostussaldo alkaa loppua ja tulostettavaa kuitenkin vielä olisi, niin opiskelijan on anottava saldoa lisää sähköpostitse Helpdeskistä. Anomuksessa täytyy olla perustelu siitä, miksi tulostussaldo ei ole riittänyt. Johtoryhmän päätöksellä opiskelijoiden tulostusta seurataan. Jokaisesta tulosteesta jää tieto tulostustietokantaan.

Tulostimet

Mustavalkotulostimia on saatavilla opiskelijoille kaikkien kampusten kirjastoissa. Pasilassa mustavalkotulostimia on myös tiloissa 3210, 3010 ja 4010.

Väritulostimia on opiskelijoiden käytössä Pasilassa luokissa 4203, 4204 ja avotilassa 5010. Huomaathan, että väritulostus kuluttaa saldoa nelinkertaisesti mustavalkoiseen verrattuna. Eli jos olet tulostamassa esim. opinnäytetyötä, niin mustavalkoiset sivut kannattaa tulostaa mustavalkotulostimelle ja vain värilliset sivut väritulostimelle.

Jos tulostuspaperi on loppu, Pasilassa saat haettua sitä lisää luokan 5009 edestä. Mikäli sinun tarvitsee asentaa jokin muu tulostin, niin ohjeet löytyvät alta liitteenä

Skannaaminen

Käytettävissä olevat skannerit

  • Haaga: kirjasto ja verkkotyöpaja G213
  • Malmi: tieto tulee myöhemmin 2- 3 skanneria löytyy
  • Pasila: kirjasto 2 kpl, muut tilat 4002, 4010, 4202, 5010
  • Porvoo: kirjasto, ICT-tilat 2201, 2202, 2421
  • Porvoossa väritulostaminen onnistuu opettajien tai infon kautta ainoastaan opiskeluun liittyvissä töissä.