hankkeen kuvituskuva

Sole – Soljuvat opinnot lähtevät elämänhallinnasta

Sole – Soljuvat opinnot lähtevät elämänhallinnasta -hankkeessa tavoitellaan korkeakouluopiskelijoiden kokonaisvaltaista hyvinvointia, elämänhallinnan, opintokyvykkyyden ja suoritusten parantamista.

Hankkeessa  

  • tunnistetaan ja tutkitaan opiskelijoiden hyvinvointia ja siihen liittyviä tekijöitä. Keskiössä ovat erityisesti elämänhallinta,  tasa-arvoisuus ja hyvinvointi.  
  • kehitetään korkeakoulun rakenteisiin juurrutettavia konkreettisia opiskelijan elämänhallintaa ja hyvinvointia kestävästi kohentavia yhteisöllisiä ja voimaannuttavia toimenpiteitä.  
  • vahvistetaan ohjauksen rakenteita ja muotoja sekä lisätään innovatiivista ja hyvinvointia edistävää opetusta.
  • Hankkeessa järjestämme opiskelijoiden vertaistoimintaa yhteistyössä opiskelijajärjestöjen ja opiskelijahyvinvointia tukevien järjestöjen kanssa. Hankkeen puitteissa edistetään opiskelijan arjen elämänhallintaa konkreettisesti.  
  • Järjestämme korkeakoulujen henkilöstölle valmennusta mm. hyvinvointia edistävästä pedagogiikasta ja vuorovaikutuksesta, sekä voimakehän hyödyntämisestä opiskelijoiden opintokyvykkyyden tunnistamisessa ja tukemisessa.  

Hankkeen toimenpiteet nivoutuvat osittain VOIMA- ja HALI -hankkeissa kehitettyihin ja kehitteillä oleviin toimenpiteisiin. 

Sole – Soljuvat opinnot lähtevät elämänhallinnasta

Projektipäällikkö: Ruut Kaukinen
Kesto: 1/2022 - 12/2023
Rahoittaja: Opetus- ja kulttuuriministeriö

sole-logo-pieni

Projektipäällikkö Ruut Kaukinen oli mukana Ylen Aamussa keskustelemassa opiskelijoiden hyvinvoinnista 4.9.2023. Katso haastattelu alta.

Ota yhteyttä
Ruut
Kaukinen
lehtori
+358 294471058
Ruut.Kaukinen@haaga-helia.fi