E-lomakkeen saavutettavuusseloste

Saavutettavuudella tarkoitetaan, että verkkosivut ja mobiilisovellukset sekä niiden sisällöt ovat sellaisia, että kuka tahansa voisi niitä käyttää ja ymmärtää mitä niissä sanotaan.

Tämä saavutettavuusseloste on laadittu 2.11.2020. Ohjelmistotoimittaja Eduix on itsearvioinut palvelun saavutettavuuden, ja siihen on käytetty WAVE-työkalua ja NVDA-ruudunlukijaa.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Palvelu täyttää kriittiset saavutettavuusvaatimukset. Löydetyt puutteet korjataan mahdollisimman pian.

Yleistä

Kun tiedoston lataus lomakkeelle epäonnistuu, ilmoitus tulee lomakkeen yläreunaan, eikä käyttäjä välttämättä huomaa sitä. Ilmoitus ei poistu, kun sen rastia klikkaa. Kun käyttäjä yrittää tallentaa englanninkielisen rinnakkaislomakkeen, josta puuttuu pakollisia vastauksia, tallennuksen epäonnistumisesta ei tule ilmoitusta.

Havaittava

1.1.1 EI-TEKSTUAALINEN SISÄLTÖ
Jos lomakkeelle lisää kuvan, vaihtoehtoista tekstiä ei voi määritellä itse, eikä ruudunlukijan käyttäjä saa siis samaa tietoa kuin ruudunlukijaa käyttämätön.
Ruudunlukija ei löydä kenttien ohjetekstejä tai popup-ilmoitusten sisältöä ja ohittaa radionappien tarkennekentät.
1.3.1 INFORMAATIO JA SUHTEET
Teksikenttätaulun ylätunniste (th) on tyhjä.
1.4.3 KONTRASTI (MINIMI)
Joissakin elementeissä on heikko kontrasti.

Hallittava

2.1.1 NÄPPÄIMISTÖ
Kaikkiin elementteihin ei pääse näppäimistöllä. Jos lomakkeen täyttää virheellisesti, varoitusikoniin ei pääse näppäimistöllä, eikä sen hover-tekstiä siten näy.
2.4.1 OHITA LOHKOT
Teksikenttätaulun sarakeotsikkokentällä on accesskey-attribuutti, joka saattaa olla ristiriidassa käyttäjän pikanäppäinten kanssa.
2.4.6 OTSIKOT JA NIMILAPUT
Kentän otsikolla ja varsinaisella kentällä (eli fieldset) ei ole selitetekstiä (legend). Tämä vaikuttaa lomakkeen tallennusosioon ja useisiin kenttätyyppeihin.

Ymmärrettävä

3.1.1 SIVUN KIELI
Englanninkielisen rinnakkaislomakkeen lang-attribuutti on "fi".
Jos liitetiedoston lataus epäonnistuu tai tallennus on käynnissä, ilmoitus on englanninkielisellä rinnakkaislomakkeella suomeksi, samoin ensiksi mainitun ilmoituksen poistorastin alt-teksti.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Sähköpostilla, viestinta@haaga-helia.fi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot
Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000