Opinnäytetyöohjeet, tietojenkäsittelyn tradenomi

Opinnäytetyökoordinoija

Tietojenkäsittelyn tradenomien opinnäytetyökoordinaattori Mirja Jaakkola, sähköposti: [email protected]

TRATI-opinnäytetyö, vuonna 2022 ja sen jälkeen aloitetut opinnot

Ennen opinnäytetyön aloitusta (tai viimeistään samaan aikaan aloituksen kanssa) suoritat Tutkimus- ja kehittämisosaaminen ANA001HH1A (5 op) -opintojakson, joka antaa sinulle valmiudet opinnäytetyön tekemiseen ja jonka päätteeksi teet aihe-ehdotuksen Wihiin, jolloin samalla ilmoittaudut Opinnäytetyö, vaihe 1, 2 ja 3:seen, erillistä ilmoittautumista ei siis tarvita:

  • Saat opinnäytetyöllesi ohjaajan, kun aihe-ehdotuksesi on hyväksytty, ja sinulle avautuu Wihissä projektitila, johon aikataulutat opinnäytetyösi ja johon kaikki palautukset tulevat.
  • Opinnäytetyö, vaihe 1 -moodle-sivusto on yhteinen HETI-opinnäytetyöpajan kanssa (kurssiavain: oppari) to klo 16 – 17.30 online/Teams, yhteisiä tietoiskuja kaikille osallistujille (aikataulu moodlessa). Lisäksi saat ohjaajaltasi pienryhmä- ja/tai yksilöohjausta ja teet opinnäytetyösuunnitelman, jonka ohjaajasi hyväksyy.
  • Opinnäytetyö, vaihe 2 on opinnäytetyön teoriakehyksen rakentamista, menetelmien valitsemista, projektin toteuttamista ja raportointia, tukenasi on ohjaajasi sekä lisäksi tarpeen mukaan erilaisia tukipajoja. Opinnäytetyö, vaihe 2:n lopussa, tarjolla on seminaari, jossa saat vertaispalautteen toiselta opiskelijalta sekä palautetta ohjaajaltasi. Seminaarissa esittelet oman opinnäytetyösi (noin 70% valmiina) ja vertaisarvioit samalla kertaa toisen opiskelijan työn. Seminaari on  torstaisin klo 15 – 18.20 Moodle (kurssiavain: seminaari).
  • Opinnäytetyö, vaihe 3:ssa viimeistelet opinnäytetyösi ja jätät sen arvioitavaksi. Suoritat myös kypsyysnäytteen, joka on opinnäytetyösi tiivistelmä. Lisäksi julkaiset valmiin opinnäytetyösi Theseuksessa.

HETI-opinnäytetyö, vuonna 2021 ja sitä ennen aloitetut opinnot

Ennen opinnäytetyön aloitusta (tai viimeistään samaan aikaan aloituksen kanssa) suoritat Tutkimus- ja kehittämisosaaminen ANA001HH1A (5 op), joka korvaa Tutkimusprosessi-opintojakson jos sitä et ole vielä käynyt. Tutkimusprosessi-opintojaksoa ei siis enää järjestetä. Tutkimus- ja kehittämisosaaminen opintojakso antaa sinulle valmiudet opinnäytetyön tekemiseen ja sen loppupuolella  teet aihe-ehdotuksen Wihiin ja saat opinnäytetyöllesi ohjaajan. 

Sen lisäksi opinnäytetyöhön kuuluu kaksi pakollista opintojaksoa:

  1. Opinnäytetyö, työpaja THE7TN900 (päivä) / THE7TA900 (monimuoto), jossa opinnäytetyöskentely aloitetaan.
    Moodle-toteutus:  (kurssiavain: oppari), to klo 16–17.30 online/teams on yhteisiä tietoiskuja kaikille osallistujille (aikataulu moodlessa). Lisäksi saat ohjaajaltasi pienryhmä ja/tai yksilöohjausta ja teet opinnäytetyösuunnitelman, jonka ohjaajasi hyväksyy.
    Työpajat organisoi syksyllä 2024:
    1. jakso Mirja Jaakkola
    2. jakso Maarit Hynninen.
  2. Opinnäytetyö, seminaari THE7TN901 (päivä) / THE7TA901 (monimuoto), jossa esittelet lähes valmiin opinnäytetyösi (noin 70% valmiina) ja vertaisarvioit samalla kertaa toisen opiskelijan työn. Seminaari on torstaisin klo 15–18.20.
    Moodle-toteutus: (kurssiavain: seminaari).
    Seminaareja koordinoi syksyllä 2024 Maarit Hynninen.

Opinnäytetyötä koskevat sekä Haaga-Helian yhteiset ohjeet että tutkintokohtaiset ohjeet. Huomioi, että kaikki oleelliset ohjeistukset ja aikataulut löytyvät opinnäytetyöpajassa käytetyltä Moodle-sivustolta!