Opinnäytetyöohjeet, tietojenkäsittelyn tradenomi

Opinnäytetyökoordinoija

Tietojenkäsittelyn tradenomien opinnäytetyökoordinaattori Mirja Jaakkola, sähköposti: etunimi.sukunimi@haaga-helia.fi

HETI-opinnäytetyö, vuonna 2021 ja sitä ennen aloitetut opinnot

Ennen opinnäytetyön aloitusta (tai viimeistään samaan aikaan aloituksen kanssa) suoritat Tutkimusprosessi THE1TN001 (päivä) / THE1TA001 (monimuoto) (5 op) -opintojakson, joka antaa sinulle valmiudet opinnäytetyön tekemiseen.

Sen lisäksi opinnäytetyöhön kuuluu kaksi pakollista opintojaksoa:

 1. Opinnäytetyö, työpaja THE7TN900 (päivä) / THE7TA900 (monimuoto), jossa opinnäytetyöskentely aloitetaan.
  Moodle-toteutus:  (kurssiavain: oppari), ma klo 16–17.30 online/teams on yhteisiä tietoiskuja kaikille osallistujille (aikataulu moodlessa). Lisäksi saat ohjaajaltasi pienryhmä ja/tai yksilöohjausta ja teet opinnäytetyösuunnitelman, jonka ohjaajasi hyväksyy.
  Työpajat organisoi keväällä 2024:
  3. jakso Mirja Jaakkola
  4. jakso Maarit Hynninen.
 1. Opinnäytetyö, seminaari THE7TN901 (päivä) / THE7TA901 (monimuoto), jossa esittelet lähes valmiin opinnäytetyösi (noin 70% valmiina) ja vertaisarvioit samalla kertaa toisen opiskelijan työn. Seminaari on torstaisin klo 15–18.20.
  Moodle-toteutus: (kurssiavain: seminaari).
  Seminaareja koordinoi keväällä 2024 Maarit Hynninen.

Opinnäytetyötä koskevat sekä Haaga-Helian yhteiset ohjeet että tutkintokohtaiset ohjeet. Huomioi, että kaikki oleelliset ohjeistukset ja aikataulut löytyvät opinnäytetyöpajassa käytetyltä Moodle-sivustolta!

TRATI-opinnäytetyö, vuonna 2022 ja sen jälkeen aloitetut opinnot

Ennen opinnäytetyön aloitusta (tai viimeistään samaan aikaan aloituksen kanssa) suoritat Tutkimus- ja kehittämisosaaminen ANA001HH1A (5 op) -opintojakson, joka antaa sinulle valmiudet opinnäytetyön tekemiseen ja jonka päätteeksi teet aihe-ehdotuksen Wihiin, jolloin samalla ilmoittaudut Opinnäytetyö, vaihe 1, 2 ja 3:seen, erillistä ilmoittautumista ei siis tarvita:

 • Saat opinnäytetyöllesi ohjaajan, kun aihe-ehdotuksesi on hyväksytty, ja sinulle avautuu Wihissä projektitila, johon aikataulutat opinnäytetyösi ja johon kaikki palautukset tulevat.
 • Opinnäytetyö, vaihe 1 -moodle-sivusto on yhteinen HETI-opinnäytetyöpajan kanssa (kurssiavain: oppari) ma klo 16 – 17.30 online/Teams, yhteisiä tietoiskuja kaikille osallistujille (aikataulu moodlessa).
  Lisäksi saat ohjaajaltasi pienryhmä- ja/tai yksilöohjausta ja teet opinnäytetyösuunnitelman, jonka ohjaajasi hyväksyy.
 • Opinnäytetyö, vaihe 2 on opinnäytetyön teoriakehyksen rakentamista, menetelmien valitsemista, projektin toteuttamista ja raportointia, tukenasi on ohjaajasi sekä lisäksi tarpeen mukaan erilaisia tukipajoja.
  Opinnäytetyö, vaihe 2:n lopussa, sovi seminaariin osallistumisesta ohjaajasi kanssa. Seminaarissa esittelet oman opinnäytetyösi (noin 70% valmiina) ja vertaisarvioit samalla kertaa toisen opiskelijan työn. Seminaari on  torstaisin klo 15 – 18.20 Moodle (kurssiavain: seminaari).
 • Opinnäytetyö, vaihe 3:ssa viimeistelet opinnäytetyösi ja jätät sen arvioitavaksi. Suoritat myös kypsyysnäytteen, joka on opinnäytetyösi tiivistelmä. Lisäksi julkaiset valmiin opinnäytetyösi Theseuksessa.