Pasilan Master-alumnitapahtumassa keskusteltiin monimuotoisuudesta, oikeudenmukaisuudesta ja inkluusiosta
Haaga-Helia ammattikorkeakoulun odotus päättyi, kun opiskelijat, henkilökunta ja master-alumnit pääsivät pitkästä aikaa tapaamaan toisiaan Pasilan kampuksella to 28. huhtikuuta järjestetyssä Master-tapahtumassa. Illan puhujina olivat Rauhankasvatusinstituutin Ulkar Aghayeva, VALIDEI:n Laura Smith sekä Baronan Jenni Närvä.
Body
Haaga-Helia ammattikorkeakoulun odotus päättyi, kun opiskelijat, henkilökunta ja master-alumnit pääsivät pitkästä aikaa tapaamaan toisiaan Pasilan kampuksella to 28. huhtikuuta järjestetyssä Master-tapahtumassa.
Master-tapahtumia pidetään normaalisti kaksi kertaa vuodessa. Syksyisin järjestettävän tapahtuman ohjelma on suomeksi, ja näin keväällä puolestaan englanniksi.
Suomea piinanneen koronapandemian vuoksi viime vuosien tapahtumat on järjestetty virtuaalisesti, joka näkyi positiivisesti myös osallistujamäärässä.
Torstaina pidetyn tapahtuman teemana oli Diversity, Equity and Inclusion (suom. Monimuotoisuus, oikeudenmukaisuus ja inkluusio, DEI), ja sen puhujat koostuivat Haaga-Helian alumneista sekä yrityspartnereista.
Alumnitoiminnasta vastaava suhdepäällikkö Eva Loippo-Sännälä kertoo olleensa mielissään tapahtuman yleisestä tunnelmasta sekä tietystikin siitä, että virtuaalitapahtumista ollaan viimeinkin siirtymässä takaisin oikeisiin kohtaamisiin.
— Saimme illan aikana useita alumneja innostumaan luennoinnista ja mentoroinnista Haaga-Heliassa tulevana lukuvuotena. Lisäksi he toivat pöytään uusia ja raikkaita ideoita alumnitoiminnalle. Näihin toiveisiin on mukava tarttua osana kehitystyötäni, hän sanoo.
ILLAN ENSIMMÄINEN alumnipuhuja oli johdon assistenttityön ja kieltenkoulutusohjelmasta (ASSI) vuonna 2018 valmistunut ja sittemmin Åbo Akademissa maisteritutkintonsa suorittanut Ulkar Aghayeva.
Rauhankasvatusinstituutissa kouluttajana toimiva Aghayeva käsitteli esityksessään erilaisia keinoja haitallisten yhteiskuntarakenteiden purkamiseen, jotta monimuotoisuus, oikeudenmukaisuus ja inkluusio lisääntyisi.
Hänen jälkeensä puhujan paikalle nousi Communication Managementin Master-ohjelmasta (COMMA) vuonna 2020 valmistunut Laura Smith, joka puhui hyvien aikomusten kehittämisestä käytännön teoiksi ja toiminnoiksi.
Smith työskentelee konsulttina perustamansa VALIDEI:n kautta, jonka tavoitteena on varmistaa, että DEI-kehitys on vastuullista, merkityksellistä ja vaikuttavaa organisaatioiden sisällä.
Haaga-Helian partneriyrityksistä tapahtumassa oli mukana henkilöstövuokrausyritys Baronan kehitysjohtaja Jenni Närvä, joka johdatti kuulijoita työkykyjohtamisen pariin.
Hänen teemanaan oli kestävä johtaminen ja onnellisempi työelämä, jota hän käsitteli työkyvyn muodostumisen kautta. Närvän päätti esityksensä väittämään, jonka mukaan pehmeät arvot ovat työyhteisöjen kovinta ydintä.
Väite sai monet innostumaan ideasta ja keskustelemaan siitä lisää Pasilan Tapahtumatorilla, jonka tarjoilut ääressä osallistujat pääsivät verkostoitumaan toistensa kanssa.