Opinnäytetyötä julkaisemassa Theseukseen? Täältä saat apua!

Opinnäytetyö on melkoinen urakka, huh! Kun sen on saanut puserrettua, pitääkö vielä työn julkaisemisen kanssa hikoilla? No ei pidä. Katso ohjeet julkaisemiseen alta.

" "
Uutinen

Body

Näin tallennat opinnäytetyön Theseukseen

  1. Katso ohjeet Opiskelijan sivuilta: Opinnäytetyö, AMK (kohta 7. Julkaiseminen) tai Opinnäytetyö, Master (kohta 3. Viimeistely).
  2. Tarkista erityisesti, ettei tekstiin, otsikkoon, tiedoston nimeen tms. ole jäänyt salassapidettäviä tietoja. Niiden siivoaminen jälkikäteen hidastaa työn julkaisua.
  3. Varaudu siihen, että tallennuksen jälkeen työn linkki toimii vasta parin päivän päästä.

Avoin vai käyttörajattu kokoelma?

Opinnäytetyöt tallennetaan Theseuksen avoimeen kokoelmaan. Jos työsi toimeksiantaja ei halua, että opinnäytetyö julkaistaan avoimessa kokoelmassa, voit tallentaa sen Theseuksen käyttörajattuun kokoelmaan.

Käyttörajattu kokoelma ei tarkoita sitä, että sen opinnäytetöistä ei löydy netistä mitään tietoja. Työn tiivistelmä ja metatiedot (mm. otsikko ja tekijä) on netissä luettavissa. Koska lain mukaan kaikki opinnäytetyöt ovat julkisia asiakirjoja, koko työn saa luettavakseen Haaga-Helian kampusten koneilta tai erikseen pyytämällä. Avoimeen kokoelmaan tallennettuja töitä voi lukea netissä ihan alusta loppuun.

Eikö onnistu?

Jos sinulla on ongelmia työsi julkaisemisen kanssa, pyydä ihmeessä apua! Jos kaipaat julkaisemisessa henkilökohtaista opastusta, kirjaston asiantuntijat ovat mielellään sinuun yhteyksissä myös Teams-videopuhelun avulla. Kerrothan viestissäsi, mikäli tarvitset opastusta Teamsissa.

Pyydä apua opinnäytetyön julkaisemiseen

Näin tallennat opinnäytetyön Theseukseen