Muutoksia Moodlessa

Moodlea kehitettiin lukuvuoden 2021-2022 aikana paljon ja tässä tiedotteessa kertaamme muutamia olennaisia muutoksia ja seuraavan lukuvuoden aikana tapahtuvia muutoksia. 

Kuvituskuva
Uutinen

Body

Käyttäjätietojen käsittely

Haaga-Helia ottaa tietosuojan ja tietoturvan tosissaan ja tämän vuoksi Moodle kehitettiin automaattisesti poistamaan jo valmistuneet/lopettaneet tai palveluksesta poistuneiden käyttäjien tunnukset. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että käyttäjätiedot poistuvat automaattisesti ja tietoja säilytetään Moodlessa 180 päivää tunnusten päättymisestä. Tämän jälkeen tiedot eivät ole enää palautettavissa. 

Työtilojen käsittely

Tietosuoja ja tietoturva on tässäkin tärkeää ja Haaga-Helia on selkeyttänyt prosessia työtilojen poistoissa. Työtilat arkistoidaan tutkintosäännönmukaisesti 6 kk opintojakson varsinaisesta arvioinnista. Arkistoinnin jälkeen opiskelija ei näe enää kyseiseen työtilaan. Arkistosta tiedot poistetaan 2 vuoden kuluttua työtilan päättymisestä. Suosittelemme, että 

  • ota kurssin päätyttyä haluamasi tiedot talteen ennen arkistointia (7 kk opintojakson päättymisestä) ja 
  • opintojakso tulee suorittaa loppuun 6 kk kuluessa arvioinnista (Tutkintosääntö). 

Yhteiset toteutuspohjat

Moodlessa on asteittain otettu käyttöön yhtenäisiä toteutuspohjia tarjoamaan opiskelijoille ja henkilökunnalle yhtenäistä käyttäjäkokemusta Moodlessa. Työ vie aikaa ja vaatii opettelua, mutta tämä työ auttaa meitä kaikkia tarjoamaan laadukasta opetusta ja palvelua. Jatkamme tätä hyvää työtä ensi lukuvuonna. 

Muuta

Moodlen ja Teamsin yhteiskäyttöä on kehitetty ja parannettu. Osat toteutukset ovat jo ottaneet käyttöön Teams-luokkahuoneiden ja Moodlen integroinnin ja tätä jalkauttamista jatketaan vuoden 2022-2023 aikana. Moodleen on tuotu pari uutta työkalua kuten Ryhmävalinta. 

Poistuvia sovelluksia kesällä 2022

Moodlesta poistetaan 30.6.2022 Kyvyt.fi työkalu palvelun tuottajan lopettaessa palvelun. Otathan sieltä talteen kaikki haluamasi tiedot. Muistio-työkalu poistetaan myös 20.6.2022 työkaluun liittyvien tietosuoja syistä ja työkalun päivitystuen loputtua.  

Moodlen tulevaisuuden kuviot

Moodlea valmistellaan lukuvuoden 2022-2023 aikana kohti tulevaa suurta Moodle päivitystä. Tähän prosessiin kuuluu kirjautumistavan päivittäminen, järjestelmäpäivitys versioon 4.1 ja lisäosa valikoiman laajentaminen. Pyrimme myös mahdollistamaan M365 palveluiden, Teamsin ja muiden Office sovellusten saumattoman käytön Moodlessa. Uudistamme Moodle ohjeet palvelemaan käyttäjiä paremmin.  

Uudistunut Moodle otetaan käyttöön kesällä 2023, mutta monia muutoksia tuodaan asteittain käyttöön kevään 2023 aikana. Tiedotamme säännöllisesti projektin etenemisestä.