Luovumme Haagan kampuksesta vuonna 2027

Haagan kampuksen opetus siirtyy Pasilaan ja uuteen showroom-tilaan loppuvuodesta 2026. Muutos koskettaa etenkin restonomiopiskelijoita ja -opettajia.

Kuvituskuva
Uutinen

Body

Päätös luopua Haagan kampuksen tiloista on käytännöllinen: kun kiinteistön päävuokralaisen vuokrasopimus päättyy helmikuussa 2027, päättyy myös Haaga-Helian alivuokrasopimus. Haaga-Helia on rakennuksessa Haaga Instituutti -säätiön alivuokralaisena. Rakennus on valmistunut vuonna 1969.

– Kampuksesta luovutaan rakennuksen korkean iän ja vuokrasopimuksen päättymisen takia. Haagan kampuksesta luopuminen tuottaa myös säästöjä, mutta ne eivät ole pääsyy muutokseen, Haaga-Helian rehtori Teemu Kokko sanoo.

Restonomikoulutuksen tutkintojohtaja ja Haagan kampusvastaava Risto Karmavuo on kaksinkertainen Haagan alumni.

– Tunnen toki haikeutta ja nostalgiaa Haagan kampuksesta luopumisesta, mutta nämä tilat on rakennettu 1960-luvun tarpeisiin ja silloiseen maailmaan. Nyt meillä on upea mahdollisuus rakentaa toimiva konsepti vastaamaan 2030-luvun osaamisia pitkälle tulevaisuuteen katsoen, Karmavuo summaa.

Toiminta siirtyy Pasilaan ja uuteen showroom-tilaan

Valtaosa restonomikoulutuksesta toteutetaan muuton jälkeen Pasilan kampuksella. Lisäksi etsimme restonomikoulutukselle hyvällä sijainnilla olevaa omaa tilaa. Tavoitteena on löytää modernit ja toimivat tilat, joihin rakennamme näyttävän showroomin elinkeinolähtöisen osaamisen kehittämiseen.

Tavoitteena on, että muutamme pois Haagasta syksyn 2026 aikana siten, että vuoden 2027 alussa toimimme uusissa tiloissa. Uuden showroom-tilan suunnittelu alkaa heti kevään 2024 aikana, kunhan uusi tila on löytynyt ja vahvistunut. Pasilan kampuksen tilaratkaisujen muokkauksia aletaan suunnitella vuonna 2025.

Opiskelu ja työt jatkuvat

Ennen muuttoa toiminta Haagassa jatkuu kuten tähänkin asti. Opetus ja henkilöstön työtehtävät jatkuvat myös muuton jälkeen lähtökohtaisesti entiseen tapaan – vain tilat muuttuvat.

Rehtori Teemu Kokko toteaa, että haagalaisuuteen liittyy paljon muistoja, tunnelmaa ja omaa kulttuuria.

– Restonomikoulutuksen perinteitä ja tunnusmerkkejä vaalitaan myös tulevaisuudessa. Muutos on meille myös mahdollisuus kohottaa restonomikoulutuksen profiilia, tiivistää elinkeinoyhteyttä ja vahvistaa työelämälähtöistä opetusta, Kokko sanoo.

Ota yhteyttä
Teemu
Kokko
rehtori
rehtori, toimitusjohtaja
+358 294471900
teemu.kokko@haaga-helia.fi
Risto
Karmavuo
tutkintojohtaja
+358 294471003
risto.karmavuo@haaga-helia.fi