Ilmoittaudu mukaan Kiina-osaajan verkkokurssille

Ilmainen Kiinan kulttuurin kurssi ammattikorkeakoulujen Kiina-verkoston oppilaitoksille.

Kansainvälisyys
Uutinen

Body


Kiinan osaaja -kurssin tavoitteena on kasvattaa suomalaisten opettajien ja opiskelijoiden tietämystä Kiinan kulttuuriin ja perinteisiin liittyen. Kurssin järjestää Shenzhen Polytechnic ja se on ilmainen ammattikorkeakoulujen Kiina-verkostoon kuuluvien oppilaitosten opiskelijoille ja henkilökunnalle.

– Suomi-tuntemuksen lisääminen Kiinassa ja Kiina-tuntemuksen lisääminen Suomessa on onnistuneen yhteistyön perusta. Nykyisyyttä on helpompi ymmärtää, kun tuntee kulttuuria, historiaa ja kiinnostuksen kohteita, kertovat Haaga-Helian Kiina-verkoston projektiasiantuntijat Jenni Pohjola ja Esa Vuorenmaa.

Koulutuksesta tekee kiinnostavan se, että se toteutetaan kokonaisuudessaan kiinalaisen kumppanioppilaitoksen toimesta ja sisältö on suunniteltu ammattikorkeakoulun opiskelijoille ja henkilökunnalle sopivaksi. Koulutus on maksuton ja opetuskielenä on englanti.

Kurssikokonaisuus koostuu yhteensä kuudesta luennosta, joilla kaikilla käsitellään eri aihealueita. Aihealueet tutustuttavat osallistujat Kiinan kielen sävyihin ja ominaisuuksiin, Kiinan taloudelliseen rakenteeseen, nousuun ja trendeihin, historiaan ja kulttuuriin uskontojen näkökulmista, perinteiseen taiteeseen, sekä sosiaaliseen ja perinteiseen kansankulttuuriin.

Luentojen aihealueet:

  •     Tutustu Kiinan kieleen
  •     Kiinan 40-vuotinen taloudellinen kehitys
  •     Kiinan historian ja kulttuurin tutkiminen
  •     Kiinalaisten kirjaimien maailma
  •     Kiinalainen taide ja paperinleikkauksen taito
  •     Kiinalaiset festivaalit

Osallistujille luodaan verkko-opintojen muodossa antoisa ja avartava kulttuurikokemus, joka tarjoaa mahdollisuuden oppia tuntemaan ja ymmärtämään perinteisiä kiinalaisia tapoja ja kulttuuria perusteellisesti.

Koulutus käynnistyy 31.10., joten ilmoittaudu mukaan mahdollisimman pian!

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen.