Hiilineutraali Haaga-Helia vuonna 2030

Vastuullisuus on Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa strateginen valinta. Vastuullisuus näkyy uudistetun strategian lisäksi yhä selkeämmin korkeakoulun arjessa aina opetuksesta energiankulutuksen vähentämiseen asti.

Uusi matkailu perustuu vastuullisuuteen
Uutinen

Body

Haaga-Helian kaikilla viidellä kampuksella yhteisenä tavoitteena on vähentää sähkön, lämmön ja veden kulutusta sekä jätteen määrää. Haaga-Helian hiilijalanjälki on noin 2 500 tonnia ja siitä noin 80 prosenttia muodostuu energiankäytöstä. Ympäristövastuullisuuden osalta Haaga-Helia on ainoa korkeakoulu, joka on asettanut hiilineutraalisuustavoitteen ja sitä tukevan tiekartan.

Haaga-Helia on liittynyt mukaan Keskuskauppakamarin Ilmastositoumukseen, jossa korkeakoulu sitoutuu olemaan hiilineutraali viimeistään vuoteen 2030 mennessä. Haaga-Helia on myös mukana Helsingin kaupungin Ilmastokumppaneissa, jossa tähdätään hiilineutraaliin pääkaupunkiin yhteisten sitoumusten kautta. Ilmastositoumukset pitävät sisällään useita eri käytännön toimintoja, mm. Porvoon kampuksen katolle on asennettu aurinkopaneeleita, jotka tuottavat vuodessa sähköä noin 50 MWh.

Haaga-Helia on ainoana suomalaisena korkeakouluna sitoutunut YK:n alaisiin kansainvälisiin Principles for Responsible Management Education (PRME) –periaatteisiin, joiden tavoitteena on muuttaa liiketoiminnan koulutusta ja tutkimusta YK:n kestävän kehityksen periaatteiden mukaisiksi.

Kestävää työmatkaliikkumista

Haaga-Heliassa tullaan lähivuosina kiinnittämään erityistä huomioita kestävämpään työmatka- ja opiskelijaliikkumiseen. Henkilökunnalle ja opiskelijoille tullaan tarjoamaan tempauksia, tietoa ja koulutuksia ympäristöystävällisempien valintojen tekemiseen arjessa. Tavoitteena on, että työ- ja opiskelumatkat tehdään joko julkisilla kulkuvälineillä, pyöräillen tai kävellen.

Vastuullisesti koronakriisin aikana

Haaga-Helia on toiminut vastuullisesti myös koronakriisin aikana. Ammattikorkeakoulujen yhtenä tehtävänä on koulutuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan avulla edistää oman toiminta-alueensa elinvoimaa ja hyvinvointia.

Keväällä koronaviruksen iskiessä Haaga-Helia asiantuntijat vastasivat pienten yritysten hätään tarjoamalla veloituksetonta konsultointiapua häiriötilannerahoituksen hakemisessa. Haaga-Helia yhdessä pääkaupunkiseudun kahden muun ammattikorkeakoulun Metropolian ja Laurean kanssa tarjosi maksuttomia koulutus- ja coaching-palveluja kriisistä pahasti kärsineille matkailu- ja ravintola-alan yrityksille.