Haaga-Helia tukee Ukrainaa lahjoituksella

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu lahjoittaa 10 000 euroa Ukrainan sodan uhreille. Varat kohdennetaan Unicefin kautta ukrainalaisten lasten hyväksi. Haaga-Helian lahjoitukseen käytetään ammattikorkeakouluosakeyhtiön sijoitus- ja liiketoimintatuottoja.

Haaga-Helia tukee Ukrainaa lahjoituksella
Uutinen

Body

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun rehtori Minna Hiillos on päättänyt, että Haaga-Helia tukee Ukrainan sodan uhreja 10 000 eurolla, joka tullaan kohdentamaan lastenrahasto Unicefin kautta.

Hiilloksen mukaan Ukrainasta levinneet kuvat uhreista sekä pommitetuista rakennuksista ovat koskettaneet syvästi koko ammattikorkeakouluyhteisöä.

Unicefin kautta tehty rahalahjoitus sodan jalkoihin joutuneille lapsille onkin hänen mielestään vähintä, mitä ammattikorkeakoulu voi juuri nyt tehdä.

Haaga-Heliassa ollaan tällä hetkellä odottavaisin mielin, miten kansalliset linjaukset ukrainalaisten pakolaisten korkeakoulutuksesta tulevat muodostumaan.

Hiilloksen mukaan Haaga-Helian henkilöstö on ollut aktiivinen ja oma-aloitteinen Ukrainan kriisiä koskien. Hän kiittääkin henkilöstöä erikseen useista tukitoimia koskevista ehdotuksista.

Pohdinnassa on ollut esimerkiksi stipendit sekä avoimen ammattikorkeakoulun tarjonnan mahdollinen avaaminen ukrainalaisille.

Kansainvälisenä ammattikorkeakouluna Haaga-Helia on jo aikaisemmin keskeyttänyt institutionaalisen yhteistyönsä venäläisten kumppaneiden kanssa sekä tuominnut jyrkästi Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan.

Lisäksi ammattikorkeakoulu on painottanut ammattikorkeakoulun nollatoleranssia rasismille ja syrjinnälle. Haaga-Helian korkeakouluyhteisöön kuuluu henkilöitä lähes sadasta eri kansallisuudesta - myös venäläisiä.

Hiillos haluaa painottaa, että he ovat täysin osattomia Venäjän sotatoimiin Ukrainassa.

Ota yhteyttä
Minna
Hiillos
vararehtori
+358 294471647
minna.hiillos@haaga-helia.fi