Haaga-Helia mukana Olen antirasisti -kampanjan toisessa vaiheessa

Haaga-Helia kannustaa koko ammattikorkeakouluyhteisöä edistämään tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumista omalla panoksellaan, sillä rasismista vapaata Suomea luodaan nyt. Jokainen voi omalla panoksellaan rakentaa hyvinvoivaa opiskelu- ja työkulttuuria sekä antirasistista tulevaisuutta.

Olen antirasisti -kampanja
Uutinen

Body

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu on jälleen mukana oikeusministeriön ja yhdenvertaisuusvaltuutetun Olen antirasisti -kampanjassa, jonka teemana on tällä kertaa antirasistinen tulevaisuus.

Kampanjan teeman mukaisesti siinä kannustetaan pohtimaan, miltä antirasistinen tulevaisuus näyttäisi, ja mitä se tarkoittaisi käytännön tasolla. Millaista olisi esimerkiksi asua Suomessa, jossa ihonväri tai nimi eivät vaikuttaisi työnhakuun tai asunnon saantiin?

Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kristina Stenmanin mukaan rasismi rikkoo Suomea. Se vaikuttaa monien ihmisten elämään kokonaisvaltaisesti ja vaikeuttaa esimerkiksi työn saantia.

Siksi kampanja kannustaa kaikkia mukaan rakentamaan yhdessä antirasistista tulevaisuutta.

— Konkreettisilla antirasistilla teoilla, rakenteellisen rasismin purkamisella ja pitkäjänteisellä rasismin vastaisella työllä voimme rakentaa aidosti antirasistista tulevaisuutta, yhdenvertaisuusvaltuutettu Stenman toteaa.

Teot ratkaisevat

Haaga-Helian konkreettisia toimenpiteitä kampanjan aikana, ja osana toiminallisen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden suunnittelua ammattikorkeakoulussa, ovat esimerkiksi henkilöstölle suunnatut monimuotoisuuden ymmärrystä kasvattavat ja rasismin vastaiset koulutukset sekä aihepiiriin liittyvät keskustelutilaisuudet ja teemapäivät.

Lisäksi Haaga-Helia on päivittänyt tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmansa, luonut kokonaan uuden toimintamallin epäasiallisen kohtelun ehkäisyyn sekä jakanut kampanjan mukaista ja tietoisuutta lisäävää materiaalia.

Haaga-Helia kannustaa koko ammattikorkeakouluyhteisöä edistämään tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumista omalla panoksellaan, sillä rasismista vapaata Suomea luodaan nyt.

Jokainen voi olla mukana rakentamassa hyvinvoivaa opiskelu- ja työkulttuuria sekä antirasistista tulevaisuutta.