Restonomia kiehtoo työ kansainvälisessä ympäristössä

Elisa Kurittu on aina ollut kiinnostunut eri kielistä ja kulttuureista. Myös eri maiden keittiöt ovat tulleet matkustaessa tutuiksi.

Elisa Kurittu
27.09.2021
Alumnitarina

 – Olen myös aina ollut vahva kielissä, ja työskentely kansainvälisessä ympäristössä tai ulkomailla on kiehtonut, kertoo Elisa.

Oli sanomattakin selvää, että lukio-opintojen jälkeen hän haki restonomiopintoihin Haaga-Helian Porvoon kampukselle. Opiskelupaikka tärppäsi jo ensimmäisellä hakukerralla, mutta Elisa piti vielä yhden välivuoden töitä tehden.

–Hain restonomikoulutukseen kahdesti, heti lukiosta ja välivuoden jälkeen.
Hakuprosessi oli mielestäni mutkaton ja koulutukseen sopiva. Ennakkomateriaali oli sopivan pituinen ja  mielenkiintoista luettavaa. Siitä oli hyötyä opinnoissa muutenkin kuin vain pääsykokeessa.

Porvoon kampus ihastutti

Elisa kertoo mieltyneensä  Porvoon opiskeluympäristöön ja kampukseen. Porvoon kampuksen rakennus edustaa aivan uutta tyyliä koulurakennuksissa. Keskustan lähellä sijaitsevassa kampuksessa on paljon avointa tilaa.

Ensimmäisten viikkojen ryhmäytymispäivät ja -hetket, kuten orientaatiopäivät ja fuksiaiset, ovat jääneet muistiin.

– Porvoo on kaupunkina ihana ja Haaga-Helian kampus siellä moderni ja mielenkiintoinen. Se myös yllätti, kuinka pieni opiskelijayhteisö Porvoossa loppujen lopuksi on. Haaga-Helia tuntui ennemmin suurelta yhteisöltä kuin erillisiltä kampuksilta ja koulutusohjelmilta!

Käytännönläheiset  ja monipuoliset opinnot

Ensimmäisenä opiskeluvuonna oltiin tiiviisti oman luokan kanssa. Restonomin koulutukseen kuuluu myös perusopintoja, kuten matematiikkaa, kieliä ja ICT-opintoja.

– Ennen korona-aikaa sai opiskella läsnä oman ryhmän kanssa, minä onkin minulle sopivin tapa oppia.

Toisena vuonna Elisan luokka jakautui suuntautumisvaihtoehtojen pohjalta kahteen ryhmään. Oman tapahtumatuotannon ryhmän kanssa syvennyttiin alaan ja toimeksiantojen kautta käytännön tekemiseen. Opintoihin kuului paljon projektilähtöistä opiskelua ja pienryhmätyöskentelyä.

– Lempparikurssejani olivat kaikki syventävien opintojen tapahtumatuotannon kurssit. Niissä pääsi hands-on-tekemiseen ja oltiin melko paljon poissa kampukselta. Suunnittelimme mm. Haaga-Helian ja Laurean matkamessupisteen sekä Yritysmaratonviestin Olympiakomitealle. Opintoihin kuului myös kokonaan oman tapahtuman suunnittelu.

Työharjoittelu avaa ovia

Kolmannen vuoden vaihto-opiskelujakson aikana Elisa pystyi suorittamaan hyvin omaa alaa tukevia kursseja. Opintoihin kuuluu myös noin viiden kuukauden pituinen työharjoittelu ja opinnäytetyö.

– Opinnot olivat kaiken kaikkiaan hyvin käytännönläheisiä. Yritysvierailut ja projektit antoivat hyvää perspektiiviä alan työmahdollisuuksiin. Opinnäytetyötä kirjoittaessa tein töitä muutaman päivän viikossa. Se sopi minulle hyvin.

Nykysisin Elisa työskentelee palvelupäällikkönä hotelli- ja ravintola-alalla Sokotelilla. Hänellä on yksi vinkki tuleville restonomiopiskelijoille:

– Panosta työharjoitteluun. Sitä kautta aukeavat ovet helposti työelämään!