"Suosittelen opiskelemaan myyntiä, sillä myyntitaitoja tarvitsee kaikkialla työelämässä."

Matilda Minkkinen opiskelee toista vuotta Haaga-Heliassa liiketalouden tradenomiksi. Opinnoissaan hän on suuntautunut etenkin myyntiin, ja sen myötä osallistunut myös Best Seller Competition -kilpailuun.

Kuvituskuva
17.06.2024
Opiskelijatarina

Monipuolinen myyntiala

Matilda Minkkinen piti lukion jälkeen välivuoden, jonka aikana kirkastui, että hän haluaa opiskelemaan jotain kaupallista alaa. 

– Hain Haaga-Heliaan, koska opintotarjonta vaikutti monipuoliselta sekä Haaga-Heliaa arvostetaan työmarkkinoilla. Valitsin myynnin suuntautumiseksi, sillä se vaikutti monipuoliselta. Myyntitaitoja tarvitsee kaikkialla ja myynnissä on hyvät työllistymismahdollisuudet, Minkkinen kertoo.

Minkkisen mukaan myynnin ja asiakkuuksien opiskelu on Haaga-Heliassa todella monipuolista. Kurssit yhdistävät hyvin teoriaa sekä käytännön harjoittelua, esimerkiksi erilaisten roolipelien kautta. Kursseja on niin henkilökohtaisemmasta myyntityöstä tiimimyyntiin kuin myynnin johtamisesta kilpailustrategioiden pohtimiseen. Kurssit ovat hyvin työelämälähtöisiä, sillä niillä vierailee paljon yritysten edustajia kertomassa erilaisista myynnin työtehtävistä.

Best Seller Competitionista henkilökohtaista valmennusta

– Osallistuin Best Seller Competition -valmennuskurssille, jossa harjoiteltiin kilpailua varten B2B-myyntitapaamista teorian sekä roolipelin muodossa, Minkkinen kertoo.

Best Seller Competitionissa myyntitapaaminen kestää korkeintaan 20 minuuttia. Myyntitapaaminen tuomaroidaan ja pisteytetään. Arvioinnissa huomioidaan muun muassa tarvekartoituksen tekeminen, luottamuksen rakentaminen ja ratkaisun esittäminen.

– Lähdin kurssille, sillä halusin kehittää taitojani toimia myyntitapaamisissa, Minkkinen kertoo.

Kurssin päätteeksi järjestettiin Best Seller -kilpailua muistuttavat karsintakilpailut, jossa kurssilaiset jaettiin eriin ja jokaisen erän voittanut pääsi jatkoon ja itse oikeaan kilpailuun Turkuun. Ennen oikeaa kilpailua opiskelijat jatkoivat harjoittelua muiden kisaan osallistuvien kanssa. Turussa järjestettiin semifinaali ja, kuten Haaga-Helian valmennuskurssilla, kilpailijat oli jaettu eriin ja jokaisen erän parhaimmat pisteet saanut pääsi finaaliin.

– Valmennuskurssin sekä itse kilpailun parhainta antia oli itsensä haastaminen, omien esiintymistaitojen kehittyminen sekä muihin opiskelijoihin tutustuminen niin Haaga-Heliasta kuin muista ammattikorkeakouluista ympäri Suomea. Lisäksi kurssilta sai henkilökohtaista myyntityön valmennusta, joita muilta kursseilta ei saa, Minkkinen kuvailee.

Terveiset nykyisille ja tuleville opiskelijoille

Hän suosittelee myynti ja asiakkuuksien suuntautumista kaikille, joita kiinnostaa ihmislähtöinen sekä monipuolinen työ. 

– Vaikka ei valitsisi itse myynnin suuntautumista, suosittelen kaikkia opiskelemaan myyntiä edes jonkin verran, sillä myyntitaitoja tarvitsee kaikkialla työelämässä, Minkkinen sanoo.