Internet of Things, IoT

Tyhjät neliöt ja digi-aikalaisen valta – korona-ajan tulos?

Kiinnostaako sinua Internet of Things, joka on yksi tämän hetken kuumimmista aiheista? Tämä kurssi tarjoaa helppotajuisen mutta kattavan johdatuksen IoT:n perusteisiin.

Näinä päivinä yhä useammat yritykset tutustuvat IoT:n mahdollisuuksiin ja etsivät uusia keinoja tuottaa ja hyödyntää suuria tietomääriä. Yhdistettynä koko ajan lisääntyvään avoimeen dataan tästä voi olla paljonkin hyötyä yrityksille. Suurin ongelma lienee se, että yleisen käsityksen mukaan IoT:n maailmaan voi olla vaikeaa tai kallista päästä mukaan. Nykyisillä avoimen lähdekoodin laitteilla ja ohjelmistoilla tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, vaan mukaan pääsee kokeilevan oppimisen keinoin hyvinkin edullisesti.

Kurssilla rakennetaan IoT-laite, joka pystyy mittaamaan paikan, lämpötilan ja ilmanpaineen, sekä kirjoittamaan tiedot Internetiin ja näyttämään paikan kartalla. Näin opitaan sekä ohjelmointia että anturien käyttöä ja nähdään, että jo perustasolla IoT on hyvin yksinkertaista, mutta tehokasta.

Koulutuksen rakenne:

  • Katsaus IoT:n historiaan
  • Lyhyt teoriapohja IoT:n keskeisten tekniikoiden alalta
  • IoT:n hyödyt ja haitat
  • Arduino-ohjelmointialusta
  • ESP32-ohjelmointialusta
  • Kokonaisen IoT-laitteen rakentaminen

Koulutuksesta on hyötyä niille, joita kiinnostaa tutustua Internet of Thingsin periaatteisiin ja saada lyhyt mutta kattava koulutus sen perusteisiin. Samoin siitä on apua, jos haluaa oppia avoimen lähdekoodin ohjelmistojen ja laitteistojen peruskäytön ja saada ideoita ja ajatuksia omiin IoT-projekteihin.

Koulutus on toiminnallinen ja vuorovaikutteinen, laitteet rakennetaan parityönä ja keskustelu IoT:stä käy tiiviinä koko koulutuksen ajan.

Kouluttaja, Heikki Hietala, FM, AmO

Hietala on toiminut tietojenkäsittelyn lehtorina pian 20 vuotta. Ennen Haaga-Heliaan tuloaan hän työskenteli vuosia lokalisoinnin parissa, Microsoftilla ja McKinsey & Companylla sähköisen kaupankäynnin alalla. Hän on opettanut pitkään käyttäjäkokemuksen rakentamista, innovaatiotoimintaa ja prototypointia sekä 3D- ja robotiikkakursseja. 

Koulutus toteutetaan, mikäli ilmoittautuneita on tarvittava määrä. Vahvistamme koulutuksen toteutumisen viimeistään 14 vuorokautta ennen koulutuksen alkua. Koulutus laskutetaan yhdessä erässä ennen koulutuksen alkua. Osallistumisen voi peruuttaa kuluitta 14 vuorokautta ennen koulutuksen alkua. Peruutuksen tapahtuessa alle 14 vuorokautta ennen koulutuksen aloitusta veloitamme 50% koulutuksen hinnasta. Mikäli koulutusta ei peruta lainkaan, veloitamme koko koulutuksen hinnan.

Ota yhteyttä

Kysy myös yrityksellesi räätälöityä toteutusta!

Lisätietoa koulutuksesta

Aika, paikka ja hinta

23.4.2024. Klo. 09-16. 

Koulutus toteutetaan lähikoulutuksena Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa Pasilan kampuksella osoitteessa Ratapihantie 13, Helsinki.

Koulutuksen hinta sisältäen yhden koulutuspäivän on 460 eur + alv 24%  Hinta sisältää koulutuksen, materiaalit, aamu- ja iltapäiväkahvit sekä lounaan. 

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 9.4.2024.

Kysy myös yrityksellesi räätälöityä toteutusta!

Ota yhteyttä
Heikki
Hietala
lehtori
+358 294471293
heikki.hietala@haaga-helia.fi
Mikko
Karamo
myyntikoordinaattori
+358 294471671
mikko.karamo@haaga-helia.fi