Ennakointi ja päätöksenteko matkailuliiketoiminnassa

ennakointi

Tervetuloa kurssille, jossa opit ennakoimaan tulevia haasteita ja mahdollisuuksia, ja rakentamaan vahvempaa ja kestävämpää liiketoimintaa matkailualalla!

Tämä koulutus tarjoaa arvokkaita taitoja liiketoiminnan päätöksenteon parantamiseksi. Se on suunniteltu niin johtajille kuin liiketoiminnan kehittäjille, jotka haluavat oppia ennakoivan ajattelun perusteet. Osallistujat saavat taitoa arvioida toimintaympäristön muutoksia ennakoivasti ja hyödyntää ennakointitietoa päätöksenteossaan. Kurssi tarjoaa käytännön menetelmiä ja työkaluja henkilöstön tarpeen ennustamiseen sekä painottaa liiketoiminnan tehokkuutta ja kestävyyttä.

Valmennuksen sisältö

Koulutus sopii erityisesti sinulle, joka olet jo osallistunut tai olet kiinnostunut liiketoiminnan päätöksen teon kehittämisestä ennakoiden ja tiedolla johtaen ja haluat oppia lisää menetelmien ja työkalujen hyödyntämisestä. Kurssi on suunniteltu tarjoamaan arvokasta tietoa ja taitoja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita parantamaan liiketoimintapäätöstensä laatua ja ymmärtämään paremmin tulevaisuuden liiketoimintaympäristöä. Saatat olla jo liiketoiminnan johtotehtävissä päätöksentekijänä tai liiketoiminnan kehittäjänä tai haluat kehittää osaamista seuraavalle ura-askeleelle.

Kurssin tavoitteena on antaa osallitujille vahva perusta ennakoivan ajattelutavan kehittämiselle ja ennakoinnin taitojen hallinnalle. Osallistujat saavat taitoja aiheista:

 • Arvioida ja suunnitella yrityksen toimintaa erilaisille aikajänteille ottaen huomioon toimintaympäristön muutokset ennakoivasti.
 • Hyödyntää ja integroida ennakointitietoa liiketoimintapäätöksissä.
 • Tunnistaa ennakointiin ja ennusteiden laskentaan tarvittavat tietolähteet ja osaa käyttää niitä tehokkaasti.
 • Ymmärtää ennakoivan ajattelutavan merkityksen matkailualan yritystoiminnassa.

Koulutuksen päätteeksi sinulla on entistä syvempi ymmärrys siitä, miten voit hyödyntää konkreettisia taitoja ja tiedon, joiden avulla voit parantaa liiketoiminnan kilpailukykyä, tehokkuutta ja kestävyyttä, ja samalla edistää omaa urakehitystäsi matkailun liiketoiminnassa.

Koulutuksen painopiste on työpajatyyppisessä työskentelyssä, jossa pääset kokeilemaan erilaisia työkaluja ja menetelmiä joko oman kehitysprojektisi tai annettujen harjoitusten kautta.

Kurssi kattaa seuraavat keskeiset aihealueet:

 • Ennakoiva ajattelutapa ja sen merkitys päätöksenteossa.
 • Ennakoinnin ja ennusteiden tietolähteet sekä niiden luotettava hyödyntäminen.
 • Ennakoinnin ja ennustamisen erilaiset menetelmät ja työkalut.
 • Henkilöstön tarpeen ennustaminen ja resurssien hallinta.
 • Ennakoinnin merkitys liiketoiminnan menestykselle ja kilpailuedulle matkailualalla.

Koulutuksen osallistujille tarjoamme seuraavia hyötyjä:

 • Ennakointikyvyn kehittäminen: Koulutus auttaa osallistijua kehittämään taitojaan ennustaa ja tunnistaa tulevia muutoksia ja haasteita liiketoimintaympäristössä. Tämä on arvokasta, koska se auttaa yrityksiä sopeutumaan ja pysymään kilpailukykyisinä.
 • Liiketoiminnan tehokkuus: Osallistujat oppivat hyödyntämään ennakointitietoa liiketoimintapäätöksissä, mikä voi johtaa parempaan päätöksentekoon ja liiketoiminnan tehokkuuden parantamiseen.
 • Kilpailuetu: Kurssi opettaa, miten ennakointi voi toimia kilpailuetuna. Osallistujat voivat oppia kilpailijoitaan paremmin hyödyntämään tulevia mahdollisuuksia ja välttämään riskejä.
 • Tietolähteiden hallinta: Osallistujat oppivat tunnistamaan ja käyttämään ennakoivan ajattelun ja ennustamisen kannalta tärkeitä tietolähteitä. Tämä auttaa heitä löytämään luotettavia ja ajantasaista tietoa päätöksenteon tueksi.
 • Henkilöstöhallinta: Koulutus käsittelee myös henkilöstön tarpeen ennustamista, mikä on erityisen hyödyllistä henkilöstövaltaisen alan tuottavuuden ja asiakas- sekä henkilöstötyytyväisyyden kannalta.
 • Liiketoiminnan kestävyys: Ennakointi voi auttaa yrityksiä luomaan pitkän aikavälin suunnitelmia ja strategioita, jotka tekevät liiketoiminnasta kestävämpää ja valmiimpaa vastaamaan tuleviin haasteisiin.
 • Urakehitys: Kurssi tarjoaa osallistujille arvokkaita taitoja, jotka voivat parantaa heidän työllistettävyyttään ja edistymismahdollisuuksiaan liike-elämässä.

Kouluttaja

Hanna Lak

Koulutus: eMBA Travel Management, (hotelli- ja ravintola-alan esimies)

Hanna Lakilla on vahva kokemus liiketoiminnan kehittämisestä sekä asiakaskokemuksen kehittämisestä tiedolla johtamisen keinoin. Lak on yksi Suomen johtavista tuottojohtamisen asiantuntijoista. Tuottojohtamisen työkaluja apuna käyttäen Hanna on elementissään ohjatessaan yrityksen avainhenkilötiimiä löytämään tietoon perustuvia ratkaisuja yrityksen haasteisiin. Työn tavoitteena on kasvattaa asiakas- ja työntekijäarvoa, pitkäjänteistä tuottavuutta ja markkinaosuutta kestävästi ja digitaalisuutta hyödyntäen.

Koulutus toteutetaan, mikäli ilmoittautuneita on tarvittava määrä. Vahvistamme koulutuksen toteutumisen viimeistään 14 vuorokautta ennen koulutuksen alkua. Koulutus laskutetaan yhdessä erässä ennen koulutuksen alkua. Osallistumisen voi peruuttaa kuluitta 14 vuorokautta ennen koulutuksen alkua. Peruutuksen tapahtuessa alle 14 vuorokautta ennen koulutuksen aloitusta veloitamme 50% koulutuksen hinnasta. Mikäli koulutusta ei peruta lainkaan, veloitamme koko koulutuksen hinnan.

Ota yhteyttä

Lisätietoa koulutuksesta 19.3.2024 I 460 € I Lähikoulutus

Aika, paikka ja hinta

19.3.2024
Klo. 09-16.
Koulutus pidetään Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa, Pasilan kampuksella, osoite Ratapihantie 13, 00520 Helsinki. Koulutus toteutetaan lähikoulutuksena.

Hinta: 460 € + alv 24%

Koulutuksen hinta sisältää opetuksen, materiaalin, ohjauksen ja tarjoilut (aamu- ja iltapäiväkahvi sekä lounas).

Viimeinen ilmoittautumisajankohta on 5.3.2024.

Pyydä myös tarjous yrityskohtaisesta koulutuksesta!

Ota yhteyttä
Mikko
Karamo
myyntikoordinaattori
+358 294471671
mikko.karamo@haaga-helia.fi
Hanna
Lak
projektiasiantuntija
+358294471717
hanna.lak@haaga-helia.fi