Tuula Ryhänen

Tuula Ryhänen

osaamisaluejohtaja
+358 294471450
Tuula.Ryhanen@haaga-helia.fi

Koulutus: Kauppatieteiden maisteri

Tuula Ryhänen toimii Myynnin ja viestinnän osaamisaluejohtajana. Hän on kokenut opetuksen ja oppimisen ammattilainen mainonnan ja markkinoinnin alueilla.

Ryhänen on verkostoitunut laajasti Suomessa ja kansainvälisesti, toiminut partnerimanagerina, ollut mukana TKI-hankkeissa, ohjannut opinnäytetöitä ja opettanut markkinointiin liittyviä teemoja. Vuodesta 2003 lähtien hän on käynyt vuosittain opettamassa 1-2 kertaa vuodessa Haaga-Helian eurooppalaisissa partneriyliopistoissa. Yhdysvalloissa, Northern Michigan Universityssä hän vieraili luennoitsijana syyslukukauden 2005.

Ryhänen on päivittänyt työelämätuntemustaan kahdeksan viikon pituisilla opettajien työelämäjaksoilla mainostoimisto Incognitossa ja S-ryhmässä sekä viimeisimmäksi Suomalais-amerikkalaisessa kauppakamarissa San Diegossa syksyllä 2019. Hän on suorittanut myös Professional Diploma in Digital Marketing -tutkinnon 2015-2016. Ennen Haaga-Heliaa, hän työskenteli markkinatutkijana ja koulutussuunnittelijana yksityisellä sektorilla. Myös pankkitoimiala on hänelle tuttu.

Viimeisimmät hankkeet, joissa hän on ollut mukana ovat SEASAC (South South-East Asian Sales Competition), CORALL (Coaching-Based Online Resources for Autonomous Learning of LSP) sekä Taide käyttöön – ratkaisumalleja taiteen yhdistämiseksi rakentamiseen. Alla on myös joitakin julkaisuja, joissa hän on ollut kirjoittajana.

Huttelmaier, H., Jurkonytė, E., Ryhänen, T. & Saaranen, P. (2021). Entrepreneurial Mindset of Students attending the International Service Design Week in Belgium in Fall 2019. Esignals research, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, 2021. A4 Artikkeli konferenssijulkaisussa.

Vesla-Varttala, T., Ryhänen, T. (2019). Krea Spring School – Capturing International Attention with Customer Videos. Haaga-Helia julkaisut, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, 2019.

Ryhänen, T., Autio, T., Tattari, H. (2019). Luova toimisto Krea ja AdProfit Junior vauhdittavat nuoria luovalle alalle. Haaga-Helia julkaisut, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, 2019.

Ryhänen, T. (2020). Miksi luovan alan asiantuntija tarvitsee yrittäjävalmennusta? Haaga-Helia e-Signals, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, 2020.

Ryhänen, T., Saaranen, P. (2020). Miksi opiskelijat eivät lähde ulkomaille työharjoitteluun? Haaga-Helia e-Signals, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, 2020.

Ryhänen, T., Selvenius, K. (2021). Opettaja, rikastuta työtäsi näytöillä. Haaga-Helia e-Signals, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, 2021.

Ohlsbom, M., Ryhänen, T., Saaranen, P. (2021). Opinnot etenevät etänäkin. Haaga-Helia e-Signals, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, 2021.

Ryhänen, T., Saaranen, P. (2020). Opiskelijat arvioivat yrittäjävalmiuksiian kansainvälisellä viikolla Belgiassa. Haaga-Helia e-Signals, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, 2020.

Ryhänen, T., Mäkinen, S., Salminen, E. (2021). Paineensietokyky ja neuvottelutaidot kehittyvät myyntikilpailuissa. Haaga-Helia e-Signals, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, 2021.

Ryhänen, T., Selvenius, K. (2020). Plussia ja miinuksia korona-arjesta. Haaga-Helia e-Signals, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, 2020.

Rajalahti, H., Ryhänen, T., Huovinen, U. & Saukkonen, M. (2020). Taide käyttöön -työkirja: Matkalla julkisen taiteen asiantuntijaksi: Näin kehität palveluliiketoimintaasi. Haaga-Helian julkaisut, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, 2020.

Rajalahti, H., Ryhänen, T. (2019). Taiteilijasta konsultiksi: taideyrittäjyysvalmennuksen arviointia. Haaga-Helian julkaisut, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, 2019.

Ryhänen, T. (2020). Työelämäjakso San Diegossa. Haaga-Helia e-Signals, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, 2020.