Jouni Ahonen

Jouni Ahonen

projektijohtaja, AMK Kiina-verkosto
+358 294471771
Jouni.Ahonen@haaga-helia.fi

Kaupallinen johtaja Jouni Ahonen johtaa Haaga-Helian kaupallisia palveluita. Yksikkö koordinoi kotimaan ja kansainvälistä liiketoimintaa, ura-, rekry- ja alumnipalveluita sekä Haaga-Helian partneruuksia. Yksikkö vastaa myös eMBA –koulutusohjelmasta. Vararehtorina Jouni Ahonen toimii rehtorin sijaisena.

Ahonen on toiminut aikaisemmin hotelli-, ravintola- ja matkailualan koulutusyksikön johtajana Haagan kampuksella 13 vuoden ajan. Kesästä 2014 hän on toiminut koulutusvientihankkeen - EduExport  projektinjohtajana. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa koulutusvientiä tekevien ammattikorkeakoulujen koulutusviennin toimintaedellytyksiä niin, että ne voivat toimia aidosti kansainvälisillä koulutusmarkkinoilla. Hankkeella myös vahvistetaan Haaga-Helian kasvua kansainvälisesti toimivaksi ammattikorkeakouluksi strategian mukaisesti.

Jouni Ahonen on Haagan restonomi vuosikurssilta 1986. Hän on suorittanut MSc in Tourism Marketing –tutkinnon Surreyn yliopistossa ja ammatillisen opettajakoulutuksen Helsingin liiketalouden ammattikorkeakoulussa. Vuosina 2012-2013 hän opiskeli urheilumarkkinoinnin erikoistumisopinnot Jyväskylän ja Haaga-Helian ammattikorkeakoulun yhteistoteutuksessa.

Aikaisemmin Jouni Ahonen on toiminut Haaga Instituutin ammattikorkeakoulussa yksikön johtajana, koulutusohjelmajohtajana ja opettajana. Hänellä on yli kymmenen vuoden kokemus ammattikorkeakoulun hallitustyöskentelystä. Hotelli- ja ravintola-alalla hän on toiminut esimies- ja johtotehtävissä sekä yrittäjänä Frutti di Mare –ravintoloissa. Parhaillaan hän toimii Best Western Hotel Haagan hallituksessa, Etelä-Suomen Matkailu- ja ravintolayrittäjät Ry:n johtokunnassa ja OPH:n Matkailu- ja ravitsemispalvelujen koulutustoimikunnassa. Kansainvälisesti Ahonen toimii EuroCHRIE -järjestön rahastonhoitajana.