Jouni Ahonen

Jouni Ahonen

projektijohtaja, AMK Kiina-verkosto
+358 294471771
Jouni.Ahonen@haaga-helia.fi

Kaupallinen johtaja Jouni Ahonen johtaa Haaga-Helian kaupallisia palveluita. Yksikkö koordinoi kotimaan ja kansainvälistä liiketoimintaa, ura-, rekry- ja alumnipalveluita sekä Haaga-Helian partneruuksia. Yksikkö vastaa myös eMBA -koulutusohjelmasta. Vararehtorina Jouni Ahonen toimii rehtorin sijaisena.

Ahonen on toiminut aikaisemmin hotelli-, ravintola- ja matkailualan koulutusyksikön johtajana Haagan kampuksella 13 vuoden ajan. Kesästä 2014 hän on toiminut koulutusvientihankkeen - EduExport  projektinjohtajana. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa koulutusvientiä tekevien ammattikorkeakoulujen koulutusviennin toimintaedellytyksiä niin, että ne voivat toimia aidosti kansainvälisillä koulutusmarkkinoilla. Hankkeella myös vahvistetaan Haaga-Helian kasvua kansainvälisesti toimivaksi ammattikorkeakouluksi strategian mukaisesti.

Jouni Ahonen on Haagan restonomi vuosikurssilta 1986. Hän on suorittanut MSc in Tourism Marketing -tutkinnon Surreyn yliopistossa ja ammatillisen opettajakoulutuksen Helsingin liiketalouden ammattikorkeakoulussa. Vuosina 2012-2013 hän opiskeli urheilumarkkinoinnin erikoistumisopinnot Jyväskylän ja Haaga-Helian ammattikorkeakoulun yhteistoteutuksessa.

Aikaisemmin Jouni Ahonen on toiminut Haaga Instituutin ammattikorkeakoulussa yksikön johtajana, koulutusohjelmajohtajana ja opettajana. Hänellä on yli kymmenen vuoden kokemus ammattikorkeakoulun hallitustyöskentelystä. Hotelli- ja ravintola-alalla hän on toiminut esihenkilö- ja johtotehtävissä sekä yrittäjänä Frutti di Mare -ravintoloissa. Parhaillaan hän toimii Best Western Hotel Haagan hallituksessa, Etelä-Suomen Matkailu- ja ravintolayrittäjät Ry:n johtokunnassa ja OPH:n Matkailu- ja ravitsemispalvelujen koulutustoimikunnassa. Kansainvälisesti Ahonen toimii EuroCHRIE-järjestön rahastonhoitajana.