Kuvassa nuorten ihmisten ryhmä pohtii jotakin kannettavan tietokoneen äärellä.

CURATE

CURATE ”Co-created student centered incubator programme” -projektiin osallistuvat opiskelijat tutkivat tekoälyn ja yrittäjyyden mahdollisuuksia EU:n ekosysteemissä. Hankkeessa yhteiskehitetään CURATE Incubator -opetussuunnitelma ja kiihdyttämöohjelman rakenne.

CURATE on yrittäjyys- ja kiihdyttämötoiminnan katalysaattori Ulysseus Eurooppa-yliopistossa ja toimii tiiviissä yhteistyössä sen innovaatioekosysteemin (Innovation Hubs) kanssa. CURATE on mukana myös Haaga-Helian tekoälyinnovaatiohubissa, joka keskittyy tekoälyn soveltamiseen yrityksissä ja koulutuksessa. Kiihdyttämötoimintaan kuuluu muun muassa sarja käänteisiä pitching-haasteita ja bootcampeja.

Kiihdyttämöohjelman kohderyhmänä ovat maahan muuttaneet opiskelijat sekä maahanmuuttajataustaiset opiskelijat, joita kannustetaan osallistumaan ohjelman suunnitteluun sekä sen pilotointiin. Vaikka hankkeen pääkohderyhmänä ovat maahanmuuttajaopiskelijat, kaikki kiinnostuneet opiskelijat ovat tervetulleita osallistumaan.

Projektiin osallistuu jopa 20 kumppaniyritystä, jotka tukevat kiihdyttämötoimintaa tarjoamalla opiskelijoille pitchaushaasteita sekä mentorointia.

CURATE - Co-created student centered incubator programme

Projektipäällikkö: Julia Reinhard

Kesto: 11/2023–4/2026

Kumppanit: MCI® Management Centre Innsbruck, Itävalta; Münsterin yliopisto, Saksa; Côte d'Azurin yliopisto, Ranska; Košicen teknillinen yliopisto, Slovakia

Rahoitus: Erasmus+

Curate Ulysseus -logo
Ota yhteyttä
Julia
Reinhard
Project Manager
+358 294471679
Julia.Reinhard@haaga-helia.fi