AMKoodari kuvituskuva

AMKoodari

Five Stars – jatkuva oppiminen rakentaa osaavampaa Suomea -hankkeessa luotu AMKoodari oli vuosina 2019-2021 opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksella toteutettua maksutonta koodarikoulutusta, joka oli tarkoitettu kaikille ja kaiken tasoisille koodauksesta kiinnostuneille henkilöille, korkeakoulujen tutkinto-opiskelijoita lukuun ottamatta.

Hankkeen tavoitteena oli luoda hankekorkeakoulujen (Haaga-Helia, HAMK, Laurea, Metropolia ja XAMK) tiiviillä yhteistyöllä vahvaa ja nopeasti reagoivaa muuntokoulutusta työelämän tarpeisiin. Haaga-Helian erityinen painopiste hankkeessa oli opiskelijoiden ohjauskäytäntöjen ja jatkuvan ohjauksen mallin kehittäminen.

Haaga-Heliassa opintojen suunnittelun tueksi luotiin noin 30 opintopisteen laajuisia opintopolkuja, jotka opastivat opiskelijaa opintojen valintaan ja osaamisen järjestelmälliseen rakentamiseen. Opintopolut sijoittuivat neljän teeman alle:

  • Toimi tehokkaasti verkossa – Opi rakentamaan verkkosivuja ja –kauppoja kuin ammattilainen
  • Minustako koodari? – Opi ohjelmoimaan javalla ja SQL:llä
  • Moderni web- ja mobiilikehitys – Opi ohjelmoimaan moderneja web- ja mobiilisovelluksia JavaScript stackilla
  • Menestyvä liiketoiminta tukeutuu tiedon analysointiin ja tekoälyyn – Kehitä liiketoimintaan liittyviä teknologisia taitojasi

Haaga-Helia järjesti viisi hakukierrosta vuoden kestoisiin AMKoodari-opintoihin ja näihin viiteen AMKoodari-ryhmään otettiin yhteensä 822 opiskelijaa. Koulutus ei ollut tutkintoon johtavaa, mutta suoritettuaan vähintään 30 opintopistettä opiskelija sai hakea AMKoodari-osaamismerkkiä.

AMKoodari

Projektipäällikkö: Jari Hyrkäs 

Rahoittaja: OKM

Kesto: 2019 - 2021

Kumppanit: Metropolia (koordinaattori), HAMK, Laurea ja XAMK

Ota yhteyttä
Tuuli
Itkonen
kehityskoordinaattori
+358 294471288
tuuli.itkonen@haaga-helia.fi
Kristiina
Laine
opettaja
+358 294471143
Kristiina.Laine@haaga-helia.fi