Rehtorit lobbauskierroksella ministeriöissä

Haaga-Helian rehtori Minna Hiillos on syksyn aikana tavannut neljä eri ministeriä. Tapaamisten tavoitteena oli vaihtaa tietoa ja näkemyksiä ja vaikuttaa ammattikorkeakoulujen kannalta tärkeisiin asioihin.

Ryhmäkuvassa ammattikorkeakoulujen rehtoraattia työministeri Arto Satosen kanssa.
Uutinen

Body

Satosen, Rydmanin ja Ikosen kanssa keskusteltiin kasvualueiden ammattikorkeakoulujen haasteista

Arto Satosen, Wille Rydmanin ja Anna-Kaisa Ikosen luona vierailuilla kävi kasvualueiden ammattikorkeakoulujen rehtorien ja vararehtorien delegaatio. Mukana oli 3AMK:n, Turun, Tampereen ja Oulun ammattikorkeakoulujen johtoa. Kaikissa tapaamisissa puhuttiin kasvualueiden ammattikorkeakoulujen yhteisistä haasteista ja mahdollisuuksista. 

Elinkeinoministeri Wille Rydmanin tapaamisessa keskeisenä aiheena oli Business Finland -rahoitus ja TKI-rahoitus yleensäkin sekä rahoituksen kohdistuminen ammattikorkeakouluille.

Kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikosen luona keskusteltiin kasvualueiden suurista hakijamääristä ja ammattikorkeiden mahdollisuuksista vastata niihin, sekä yhteistyöstä kaupunkien kanssa.

Työministeri Arto Satonen oli hyvin kiinnostunut kansainvälisistä opiskelijoista, kv-opiskeluun liittyvistä maahantuloprosesseista ja kv-opiskelijoiden määristä.

3AMK:n tulevaisuus ja opiskelijoiden huolet aiheena Multalan kanssa

Tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multalaa tapaamassa olivat lokakuun alussa 3AMK-liittouman rehtorit. Tapaamisessa keskusteltiin 3AMK:n tulevaisuudesta ensi vuonna päättyvän sopimuskauden jälkeen. Päätöksiä 3AMK:n jatkorahoituksesta ei tässä tapaamisessa tehty.

Tapaamisen aikaan kampusvaltaukset olivat ajankohtaisia, ja Multalan kanssa keskusteltiinkin opiskelijahyvinvoinnista, maahanmuuttajien kotouttamisesta ja kv-osaajien integroinnista. Myös turvallisuutta ja vihreää siirtymää ehdittiin sivuta.

Entä aikuiskoulutustuen tulevaisuus?

Ministerien lisäksi Minna kollegoineen tapasi lokakuussa Laura Rissasta, joka toimii sosiaalisturvaministeri Sanni Grahn-Laasosen valtiosihteerinä sosiaali- ja terveysministeriössä. Tapaamisessa keskusteltiin aikuiskoulutustuen lakkauttamisen aiheuttamista haasteista ja siitä, miltä tulevaisuus tämän tyyppisen tuen suhteen näyttää.

Ministerien tapaaminen, keskustelun käyminen ja ammattikorkeakoulujen asioiden pitäminen esillä on erityisen tärkeää nyt, kun maan hallitus on vielä työskentelynsä alkutaipaleella. Lisää tapaamisia ja vierailuja on suunnitteilla.

Ota yhteyttä
Minna
Hiillos
vararehtori
+358 294471647
minna.hiillos@haaga-helia.fi