Porvoon Campus täytti 10 vuotta

10-vuotiasta kampusta juhlistettiin keskiviikkona 17.11. Haaga Helian ja Laurean järjestämässä yhteisessä hybriditapahtumassa.

Porvoo 10 vuotta
Uutinen

Body

Tilaisuuden aluksi Haaga-Helian rehtori Teemu Kokko ja Laurean rehtori Jouni Koski kiittivät kymmenestä hienosta yhteistyön vuodesta Porvoon kaupunkia, kampuksen henkilöstöä sekä tietenkin upeita opiskelijoita.

Porvoo 10 vuotta

 

Porvoon kaupungin sivistystoimen johtaja Sari Gustafsson oli mielissään erityisesti siitä, että Porvoo on vilkas opiskelijakaupunki, jossa tapahtuu koko ajan.

– Oppimisen ilo ja tulevaisuuden toivot ovat täällä päivittäin läsnä, Gustafsson iloitsee.

Tilaisuudessa kuultiin futuristi ja kirjailija Perttu Pölösen ajatuksia siitä, miltä tulevaisuuden työ näyttää. Perttu pohti puheessaan inhimillisen pääoman merkitystä tulevaisuudessa ja sitä, millaisia osaajia tulevaisuudessa tarvitaan.

– Mitä teknologisemmaksi ihmiskunta kehittyy, sen inhimillisemmäksi sen myös pitää muuttua. Tulevaisuudessa tarvitsemme entistä enemmän luovia ongelmanratkaisijoita, Pölönen toteaa puheessaan.

 

Perttu Pölönen

 

Perttu Pölönen kehotti myös pohtimaan, mitä sellaista yksilöiden osaamisella saa aikaan, mitä Google ei voi tarjota. Hän kannusti kouluttamaan tulevaisuuden asiantuntijoita niiden keskeisten asioiden osaajiksi, joiden merkitys ei tule tulevaisuudessakaan muuttumaan.

Uskoa ja rohkeutta tulevaisuuteen

Pölösen puheenvuoron jälkeen päästiin kuulemaan paneelikeskustelussa alueen toimijoiden keskustelua ja ajatuksia siitä, mitä osaava ja elinvoimainen Itä-Uusimaa 2030 tarvitsee ja miltä se näyttää.

 

Porvoo 10 vuotta

 

Porvoon kaupungin matkailu- ja markkinointipäällikkö Sari Myllynen toivoi opiskelijoilta uskoa tulevaisuuteen ja eteenpäin katsomista. On tärkeää miettiä, miten pidetään kaikki yhteiskunnassa mukana ja estetään polarisoituminen.  

– Matkailualalla tarvitaan tulevaisuudessa myös luovuuden ja empatian taitoja, Myllynen sanoi.

Anu Passi-Rauste, Head of Business Development Headaista, pohti paneelissa, miten voimme olla yhdessä kestäviä ja luovia ongelmanratkaisijoita.

Posintran toimitusjohtaja Fredrik Pressler toi esille vuoropuhelun ja kohtaamisen merkityksen työvoiman ja yritysten välillä. Presslerin mukaan on tärkeää luoda itseluottamusta nuoriin, sillä se heijastuu työelämäänkin.

Petter Larsen, CoSpace Finlandin toimitusjohtaja ja yrittäjä, koki tärkeäksi tuoda ihmisiä saman pöydän ääreen.

– Vaikka ihmiset ovat todenneet korona-aikana pärjäävänsä kotitoimistossa, on meillä kuitenkin tarve tehdä yhdessä.

Larsen korosti, että olisi tärkeää pitää Porvoo elinvoimaisena ja saada myös uusia nuoria ja lapsiperheitä kaupunkiin töihin tai perustamaan uusia palveluita tai tapahtumia tarjoavia yrityksiä.

Tilaisuuden juonsi Laurean vuoden alumni 2016 Marjo Rantanen.

 

Teksti: Noora Toiviainen, Laurea
Kuvat: Antti Tuomela, Haaga-Helia