Marskin Myyntibaari marraskuussa 2022

Kuukausittaisten verkostoitumistilaisuuksien tavoitteena on nostaa myynnin profiilia.

Myyntibaari
News article

Body

Myyntibaarien yhteydessä on syksyn aikana noussut esiin verkostoitumisen ja eri alojen uusien ja vanhojen myyntihenkilöiden kohtaamisen tärkeys. Myyntibaarien yhteinen oivallus ja teema on ollut se, että myynti kuuluu kaikille. Syksyn toiseen Myyntibaariin osallistui 24.11. Haaga-Helian opettajia, opiskelijoita, alumneja ja yrityksien edustajia ja yrittäjiä.

Osallistujilta saadun palautteen mukaan myynnistä kiinnostuneille tarkoitetuille verkostoitumistilaisuuksille on kysyntää. Osallistujat ovat myös kertoneet, että Myyntibaariin on ollut helppoa ja vaivatonta tulla ja alustuspuheenvuorot ovat olleet pidettyjä.

Syksyn toisessa Myyntibaarissa puhujana oli B2B-markkinointiin erikoistuneen MicroMedia Oy:n toimitusjohtaja Timo Häkkinen. Häkkinen kertoi marraskuun Myyntibaarissa omasta urapolustaan ja kokemuksistaan myynnin alalta, ja pohti yhdessä muiden osallistujien kanssa sitä, mitä myynti on tänä päivänä ja minkälaista kehitystä alalla on tapahtunut.

Myyntibaari Timo

Myös myynnin haasteet herättivät keskustelua. Myynnin ja markkinoinnin tekijöiden yhteistyö, tai sen puute on haaste, jonka useat osallistujat tunnistivat omista kokemuksistaan myynnin alalta. Myyntibaarin osallistujat pohtivat sitä, miten usein erillään toimivien, mutta yhteistyöstä hyötyvien työntekijöiden ja osastojen kommunikaatiota ja toimintaa saisi yhdenmukaistettua yhteisten tavoitteiden ja projektien eduksi.

Häkkinen kertoi myös yritystoiminnan haasteista, kuten uusiutumisesta ja myytävien tuotteiden ja palvelujen laadun tarkkailusta. Hän puhui toiminnan kannattavuuden arvioimisesta sekä kohderyhmien tuntemisen tärkeydestä.

Myyntibaari keskustelu

Tapahtuman päätteeksi osallistujat innostuivat muistelemaan omia kokemuksiaan mieleen painuneista myyntitilanteista ja kertasivat myös muita tunnettuja ja vaikuttavia myyntitarinoita.

Seuraava Marskin Myyntibaari järjestetään 19.1.2023. Osallistujat ovat toivoneet tulevaisuuden tapahtumiin muun muassa Speed Date -tyylisiä verkostoitumisaktiviteettejä, uusia puhujia ja myynnin erilaisia teemoja käsiteltäviksi.

Ota yhteyttä
Leena
Törmälä
lehtori
lehtori, myyntityö
+358 294471029
Leena.Tormala@haaga-helia.fi