Language Day –tallenne

Euroopan kielten päivää vietettiin 26. syyskuuta Language Day -tapahtuman merkeissä, jossa pohdittiin kielten merkitystä globaalissa maailmassa.

The audience
Uutinen

Body

Kielten opiskelu on opiskelijoille hyvä tapa laajentaa työllistymismahdollisuuksia ja kartuttaa kansainvälistä osaamista. Tapahtumapäivä alkoi Pasilan kampuksella aamupalalla, jossa opiskelijat pääsivät nauttimaan lämpimistä churroista ja suklaakastikkeesta kahvin ja teen kanssa.

Picture of the breakfast


Päivän ensimmäinen puhuja oli Saksalais-Suomalaisen Kauppakamarin toimitusjohtaja Jan Feller, joka puhui kielten merkityksestä työelämässä erityisesti liike-elämän näkökulmasta.

Feller antoi puheenvuorossaan esimerkkejä Saksalais-Suomalaisen Kauppakamarin toiminnan näkökulmasta esimerkiksi siitä, miten saksan kielen taito on edellytys yrityksille, jotka haluavat päästä toimimaan ja menestymään Saksan markkinoilla, sillä Euroopassa monet tärkeät neuvottelut käydään natiivikielillä.

Jan Feller


Fellerin puheen jälkeen Haaga-Helian alumneista ja yritysmaailman vaikuttajista koostunut paneeli käsitteli kielten erilaisia rooleja työelämässä. Keskustelu aiheen ympärillä oli monipuolista ja panelisteilla oli laaja valikoima esimerkkejä heidän omilta työuriltaan, joiden aikana he ovat kohdanneet haasteita ja oppineet uutta, kielitaitoihin liittyen.

The panelists


Tapahtuma päättyi interaktiiviseen visailuun, jonka voittajat palkittiin.

Tässä on linkki tapahtuman videotallenteeseen.