Lähde kanssamme rakentamaan StartUp School -verkostoa Afrikkaan!

Haaga-Helia StartUp School ja Ambitious Africa aloittavat yhteisen jättiprojektin, joka kulkee nimellä ‘StartUp School goes Africa’. Projekti lanseerataan maailmalle 2.-6.11.2020 pidettävän Africa Weekin aikana. Tässä suuressa yhteisprojektissa pohjoismaiset ja afrikkalaiset opiskelijakollegat lyövät viisaat päät yhteen ja luovat yhdessä paikallisten hallitusten, korkeakoulujen ja eri alojen ammattilaisten tukemana uudenlaista yrittämisympäristöä ja parempaa maailmaa.

Kuvituskuva
Uutinen

Body

Koronakriisistä huolimatta opiskelijoille tulee tarjota mahdollisuuksia kokeilla yrittäjyyttä käytännössä, rakentaa kansainvälistä verkostoa, innostavia oppismismahdollisuuksia, joissa käyttää aikansa merkitykselliseen samalla opintopisteitä kerryttäen.

– Uskomme yhteistyön tarjoavan juuri tätä ja kutsummekin laajasti kaikki kiinnostuneet mukaan, sanoo StartUp Schoolin vetäjä Hannele Mennala.

KAAMOS IS CANCELLED!

Osana Startup School x Ambitious Africa A F R I C A  W E E K *powered by 3UAS -teemaviikon ohjelmaa järjestetään kolmen tunnin innovaatiokilpailu mielenkiintoisten keynote-puheenvuorojen kera. Osallistujat työskentelevät pienissä ryhmissä innovoiden uusia raikkaita ideoita yrittäjyyskoulutuksen vientiin Afrikkaan. Lopuksi joukkueet esittelevät ideansa ja karkeat projektisuunnitelmat. Suomalaisista ja afrikkalaisista asiantuntijoista koostuva tuomaristo valitsee voittajajoukkueen, joka palkitaan.

WORK & STUDY AFRICA -PROJEKTIKURSSI

Africa Weekin aikana StartUp Schoolissa avataan uusi Work & Study Africa -projektikurssi, jonka kautta opiskelijat voivat lähteä tutkimaan ja edistämään koulutusviennin mahdollisuuksia pidemmälle erityisesti keskittyen yrityshautomotoiminnan rakentamiseen afrikkalaisten korkeakoulujen yhteyteen. Sekä EU:n että Suomen Afrikka-strategioiden tavoitteena on vahva kumppanuus Afrikan maiden kanssa ja StartUp School haluaa olla omalta osaltaan mukana suhteiden kehittämisessä omalla toimialallaan.

Haaga-Helian StartUp School on jo vuosia herättänyt kiinnostusta ulkomailla ja toimintamallia on viety useisiin maihin, joten nyt käynnistyvä yhteistyö Ambitious African kanssa on jatkumoa aiemmin aloitettuun työhön. StartUp Schoolin opeilla on mm. autettu perustamaan ja kehittämään yliopiston yhteydessä toimivia yrityshautomoja Etelä-Afrikkassa ja Botswanassa. Katso aiheeseen liittyvä video tästä.

ILMOITTAUDU MUKAAN SYKSYN INNOSTAVIMPIIN TAPAHTUMIIN!

Ambitious Africa on saanut mukaan nimekkäitä, kokeneita, osaavia ja innostuneita tekijätyyppejä, kuten Peter Vesterbackan ja kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarin. Ambitious African maaverkosto kattaaa jo puolet Afrikan maista ja sen on tarkoitus laajentua ulottumaan kaikkiin 54 maahan.

– Uskomme, että onnellisuus ja hyvinvointi syntyvät mielekkään tekemisen sivutuotteena, joten Afrikka-projekti on hyvää lääkettä kaamosmasennuksen ehkäisyyn, StartUp Schoolin concept manager Ulla Alakangas vinkkaa.

Ambitious African kautta on tarjolla harjoittelu- ja vapaaehtoistyöprojekteja, jotka opiskelijoita ajatellen paikkaavat Slushin ja NBF:n kaltaisten suurten toimijoiden jättämää aukkoa heidän peruttua tapahtumansa tänä vuonna.