Kokemuksia Market 24/7 -palvelusta – ja uusi alku nyt syksyllä

Haaga-Helian Pasilan kampuksella kokeiltiin kevään aikana uutta Market 24/7 -palvelua eli älykaappia. Kokemukset Compass Groupin ja PasilaHUB-hankkeen yhteistyöllä avatusta Market 24/7 -palvelusta olivat pääosin positiivisia, ja palvelun käyttäjämäärät kasvoivat, kun älykaappi tuli tutuksi.

Kuvituskuva
Uutinen

Body

Market 24/7 -älykaapista oli mahdollista ostaa lämpimiä ruoka-annoksia, salaatteja, välipaloja ja juomia. Palvelu toimi nimensä mukaisesti ympäri vuorokauden viikon jokaisena päivänä palvellen näin erityisesti kampuksen ilta- ja viikonloppukävijöitä. Tavoitteena Pasilan kampuksen Market 24/7 -palvelulla oli täyttää palveluaukkoja, sujuvoittaa jonoja ja tasoittaa kysyntäpiikkejä.

PasilaHUB-hanke ja Compass Group seurasivat 4 kk kokeilun aikana säännöllisesti Market 24/7 -palvelun myyntiä, tuotevalikoimaa ja palvelusta saatua palautetta. Opiskelijoita osallistuivat kokeiluun ja heidän kauttaan kerättiin palautetta ja saatiin kehittämisehdotuksia. Uudistuksia ja parannuksia tehtiin jo kevään aikana ja älykaapin tuotevalikoimaa päivitettiin vastaamaan paremmin kysyntään.

Kokeilun tarkoituksena oli testata kaupan uutta digitaalista palvelukonseptia ja lisätä ymmärrystä siitä, miten erityisesti nuoret asiakkaat ostavat ruokatuotteensa ja välipalansa. PasilaHUB-kokeilun tarkoituksena oli myös oppia lisää itsepalveluvetoisten ratkaisujen mahdollisuuksista.

Kokeilulle jatkoa – palvelu on taas auki!

Kokeilun palaute on ollut suurelta osin positiivista ja Compass Group on päättänyt jatkaa palvelua kampuksella tänä syksynä. Market 24/7 -palvelulle löytyi parempi sijainti ja palvelu avautui syyskuun alussa. Market 24/7 tarjoaa ruoka-annoksia ja suolaista syötävää, välipalatuotteita, kylmiä juomia ja makeisia. Marketin valikoima vaihtuu kahden kuukauden välein ja otamme mielellämme edelleen palautetta vastaan kehittääksemme palvelua. Syksyn aikana lanseeraamme myös ihan oman Market-sovelluksen.

Market 247


Lisätietoja:

Compass Group, Anu Tallgrén, asiakkuuspäällikkö, anu.tallgren@compass-group.fi

PasilaHUB, projektipäällikkö Tuija Toivola, yliopettaja Marko Mäki.