Kansainvälistä kokemusta ITB-messuilta Berliinissä

Haaga-Helian Porvoon kampuksen tapahtuma-alan restonomiopiskelijat saivat arvokasta kokemusta kansainvälisiltä ITB-messuilta Berliinissä 7.–9-3.2023.

Opiskelijat ITB Berlin 2023 matkamessut Visit Finland Haaga-Helia
News article

Body

ITB on matkailualan suurin tapaaminen: kävijöitä oli yli 90 000 ja näytteilleasettajia 161 maasta peräti 5 500. Matkailualan suurtapahtumaa ITB-messuja oli uudistettu vuodeksi 2023. Tapahtuman B2B-konsepti oli tyystin uudistettu, ja sen myötä suositut yleisöpäiviä ei järjestetty. Berlin Travel Festival jatkaa kuitenkin kuluttajapäivien perinnettä joulukuussa.

Myös messujen ITB Convention -seminaari houkutti runsaasti kävijöitä, ja alalle ajankohtaisia esityksiä seurasi jopa 24 000 ITB-kävijää paikan päällä. ITB-messut ovat merkittävästi kehittäneet myös digitaalisia palveluitaan pandemian aikana ja niinpä esitykset striimattiin online-yleisölle. Ne ovat nyt kaikkien saatavilla, kunhan vain kirjautuu ITB-alustalle.  

Opiskelijat saivat erityiskiitosta 

Haaga-Helia ja Visit Finland ovat jo useana vuosina tehneet yhteistyötä niin Visit Finlandin messuosastolla kuin iltajuhla-AfterPartyssäkin Pohjoismaiden suurlähetystöllä Felleshusetissa. Opiskelijoiden tehtäviin kuului muun muassa vieraiden vastaanotto ja asiakaspalvelu messuosastolla sekä iltajuhlan valmistelu yhdessä saksalaisen tapahtumatoimiston ja useiden alihankkijoiden kanssa. Iltajuhlassa opiskelijat hoitivat kutsuvieraiden rekisteröinnin, valokuvauspisteen sekä yleisiä asiakaspalvelutehtäviä. Vieraat saivat nauttia maukkaasta suomalaisesta ruoasta, musiikista sekä tietysti joulupukin vierailusta. Haaga-Helia tuotti tilaisuuteen myös kesäisen Lappi-elämyksen terassille rakennetussa teltassa ja siinä LAB8:n The Box tarjosi upean moniaistisen kokonaisuuden. 

opiskelijat töissä


Haaga-Helian tapahtuma-alan opiskelijat suoriutuivat tehtävistään erinomaisesti ja saivat paljon kiitosta oma-aloitteisuudesta, ystävällisyydestä ja tilannetajusta. Tämä kansainvälinen kokemus toi opiskelijoille uutta osaamista ja verkostoja sekä ymmärrystä tapahtumajärjestämisen lisäksi siitä, miten Suomea myydään ja markkinoidaan ulkomailla.

Kurkkaa videolta tunnelmaa messujen AfterParteista:


Video: Pasi Tuominen
Kuvat: Monika Birkle