Haaga-Helian vuoden teot 2024 valittu
Haaga-Helian henkilöstöllä ja opiskelijoilla oli tänäkin vuonna mahdollisuus ehdottaa vuoden tekoja ja samalla tehdä näkyväksi hienoja saavutuksia yhteisössämme.
Body
Palkintokategorioita oli edellisten vuosien tapaan neljä: Vuoden pedagoginen teko, Vuoden TKI-toiminnan teko, Vuoden yhteiskunnallinen ja kansainvälinen teko sekä Vuoden yhteisöllinen teko. Valinnassa otettiin huomioon Haaga-Heliaa kehittävä teko tai toiminta, uutuusarvo, Haaga-Helian arvot sekä strategiset painopisteet.
Vuoden teko -ehdotuksia tuli tänä vuonna 37. Lämmin kiitos kaikille ehdotuksen lähettäneille!
Vuoden tekojen voittajat – perustelut ja voittajien kommentit
Vuoden pedagoginen teko
Vuoden pedagogisella teolla palkittiin laadukas korkeakouluopetus, -oppiminen ja -ohjaus tai sen kehittäminen.
Vuoden pedagogisen teon voitti European Sales Competition tekijöinä Kevin Gore, Riku Hytönen, Hannu Koikkalainen, Sari Mäkinen, Tuula Ryhänen, Juha Tamminen, Leena Törmälä ja Johanna Vuori.
Palkitsemista perusteltiin esimerkiksi näin: ”Tapahtuma keräsi noin 300 korkeakouluopiskelijaa eri puolilta Eurooppaa, Aasiaa ja USA:a, partnereita, alumneja ja kv-coacheja. Kilpailu toteutettiin roolipeleinä, joka oli pedagogisesti hyvä ja realistinen tapa harjoitella myyntitaitoja. Tapahtumaa kiitettiin erinomaisista järjestelyistä.”
– Olimme iloisesti yllättyneitä tästä tunnustuksesta. Eurooppalaisen myyntikilpailun järjestäminen oli upea kokemus koko tiimille. Roolipelit kuuluvat olennaisena osana myynnin koulutukseen ja hienoa, että tämä tunnustus tulee nimenomaan pedagogisesta teosta, Riku Hytönen European Sales Competition -tiimistä kommentoi.
Vuoden tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan teko
Vuoden tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan teolla palkittiin laadukas tutkimus- kehittämis- ja innovaatiotoiminnan edistäminen.
Palkinto annettiin AiDriver-hankkeen työpaketin 2 ydintiimille: Merja Alanko-Turunen, Eevastiina Gjerstad, Eeva-Kaisa Haavisto, Eija Honkanen, Eija Kjelin, Heidi Kock, Olli Kupiainen, Mari Raaska, Juuli Venkula ja Katja Wirenius.
– Tunnustus tuntuu hyvältä, koska tiimimme työpaketissa on yhdistynyt niin monta mahtavaa asiaa: eri alojen asiantuntemus ja yhteistyö yli organisaatiorajojen, inspiroiva porukka, labien, opettajien, opiskelijoiden ja henkilöstön kytkeytyminen hankkeeseen eri tavoin ja viimeisenä muttei vähäisempänä hankkeen tulokset tekoälyn hyödyntämisessä oppimisessa., Heidi Kock voittajatiimistä sanoo.
– Kokeneiden hanketyöntekijöiden asiantuntemus ja tuki on ollut arvokasta, ja luonut yhteistyölle vahvan perustan. Uudet, innokkaat hanketyöntekijät on otettu ilolla vastaan. Monipuolinen osaaminen, hanketyöskentelyyn sitoutuminen ja tekemisen meininki on meidän tiimimme vahvuus, Mari Raaska lisää.
AiDriverin palkitsemista perusteltiin esimerkiksi näin: ”Hanke on edistänyt tekoälyn käyttöönottoa Haaga-Heliassa pedagogisesti tutkimalla, kehittämällä ja innovoimalla yhdessä opiskelijoiden kanssa. Hankkeessa on luotu ohjeistuksia, suosituksia ja parhaita käytänteitä tekoälyn hyödyntämiseen opetuksessa. Tulokset hyödyttävät Haaga-Helian opettajia, opiskelijoita sekä työelämää. Tiimi on jakanut tutkimustietoa ja materiaaleja avoimesti ja esiintynyt useilla foorumeilla sekä julkaissut tieteellisiä ja ammatillisia artikkeleita eri medioissa.”
Vuoden yhteiskunnallinen ja kansainvälinen teko
Vuoden yhteiskunnallisella ja kansainvälisellä teolla palkittiin Ulysseus-ryhmä: Kitte Marttinen, Emma Fuchs, Mirjam Gamrasni, Johanna Koskinen, William O'Gorman ja Ana Timonen sekä erityisenä nostona ensimmäinen suomalaisen ammattikorkeakoulun koordinoima eurooppalainen Master-tasoinen yhteistutkinto ja sen pääkehittäjät Lili Aunimo ja Marjaana Mäkelä.
Perusteluissa tuotiin esiin vaikuttava kansainvälinen yhteistyö niin yhteisten tutkintojen, koulutustarjonnan kuin tutkimuksen edistämisen näkökulmasta.
Palkittu ryhmä halusi lähettää seuraavat terveiset:
Ulysseus has shown us, and the whole Haaga-Helia community, the incredible things we can achieve together by being part of a European University Alliance.
This award is a celebration of the international connections we’ve built, the opportunities we’ve created, and the shared journey we’re on to make a real difference in research, education and beyond. One example is the first Joint European master's degree coordinated by a Finnish UAS that we have co-created: UlysseusAI.
We wish to thank everyone who has been part of the co-creation of Ulysseus and to encourage everyone to get involved. Cheers to us, Haaga-Helia and our partners! Thank you for the acknowledgment!
Vuoden yhteisöllinen teko
Vuoden yhteisöllisellä teolla palkittiin Haaga-Helian yhteisöllisten arvojen edistämiseen liittyvä toiminta. Palkinnon saivat Pasilan kiinteistöpalvelut ja turvallisuus: Hannu Hyttinen ja Susanna Heinonen sekä Mia Kivelä.
– Olemme kaikki iloisen yllättyneitä tästä tunnustuksesta ja sydäntä lämmittävistä palautteista, iso kiitos teille! Teemme töitä taustalla, tavoitteena, että koko Haaga-Helia-yhteisöllä on viihtyisä ja turvallinen työ- ja opiskelupaikka. Kiitos myös teille kaikille hyvästä yhteistyöstä, sillä turvallisuus ja viihtyisyys tehdään fiksummin yhdessä, palkitut sanovat yhteisessä kommentissaan.
Kiinteistöpalveluiden ja turvallisuuden palkitsemista perusteltiin esimerkiksi näin:
”Aivan upea ja palvelualtis tiimi. Mahdollistavat tekemisen kampuksella ja auttavat todellakin konkreettisesti Haaga-Heliaa avaamaan ovia työelämään. Heidän työskentelynsä on aina erittäin hyvän tuulista ja "kyllä hoituu" asenteella höystettyä.”
”Turvallisuustyössä on tehty paljon hyvää ja näkyvää kehitystyötä vuoden aikana. On kehitetty erityisesti fyysiseen tilaturvallisuuteen liittyen uusia ohjeistuksia, harjoittelua, henkilökunnan koulutusta ja kriisisuunnittelua. Tiimi on työssään asiantuntevasti ja ystävällisesti auttanut henkilökuntaa ja kampuksia turvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä.”
Myös opiskelijaedustus on kiitellyt kiinteistö- ja turvallisuusryhmää osallistamisesta ja erinomaisesta yhteistyöstä.