Haaga-Helian maahanmuuttajataustaisten journalistien koulutus Suuri journalistipalkinto -ehdokkaana

Haaga-Helian journalismin koulutuksen järjestämä maahanmuuttajataustaisten journalistien koulutus on ehdokkaana Suuri Journalistipalkinto 2021 -kilpailussa Vuoden journalistinen teko -sarjassa.

Kuvituskuva
Uutinen

Body

Palkintolautakunta perustelee ehdokkuutta näin: "Maahanmuuttajataustaisten journalistien määrä on Suomessa melko pieni. Haaga-Helian ammattikorkeakoulun koulutusohjelma pyrkii muuttamaan tilannetta auttamalla muualta muuttaneita journalisteja tekemään työtään uudessa kotimaassaan. Samalla uudet tekijät antavat suomalaiselle journalismille uusia mahdollisuuksia laajentua aiheisiin ja näkökulmiin, jotka ovat jääneet vähälle huomiolle. Hanke tuo lisää monipuolisuutta kansainvälistyvän Suomen journalismiin."

”Suomalainen yhteiskunta monimuotoistuu nopeasti, mutta työelämä ei ole pysynyt kehityksessä mukana. Osaamista pitäisi tunnistaa monipuolisemmin. Esimerkiksi hyvää kielitaitoa ei voi olla vain se, että osaa täydellisesti suomea, vaan se voi tarkoittaa myös, että osaa viittä muuta kieltä”, sanoo journalismin lehtori Reetta Nousiainen, jolla on ollut aivan keskeinen rooli maahanmuuttajataustaisten journalistien koulutuksen ideoinnissa ja toteuttamisessa.

“Journalismin koulutus voi olla ratkaisemassa toimitusten kanssa yhdessä sitä, miten maahanmuuttajat integroituvat suomalaiseen työelämään ja rikastavat suomalaista julkista keskustelua”, Nousiainen sanoo.

Suuri Journalistipalkinto on maan merkittävin journalismille vuosittain annettava tunnustus. Haaga-Helian journalismin koulutus voitti palkinnon keväällä 2016 ja on ollut ehdolla myös keväällä 2019.

”Se, että journalismin koulutuksemme tulee tällä tavalla huomioiduksi alan kilpailussa kerta toisensa jälkeen, ei ole itsestäänselvyys. Voimme olla todella ylpeitä ja tyytyväisiä, että työelämä kokee meidän etsivän ja löytävän ratkaisuja, joita alalla kipeästi tarvitaan”, sanoo tutkintojohtaja Anne Leppäjärvi.

Nousiaisen ja Leppäjärven rinnalla koulutusta ovat kehittäneet ja siinä ovat opettaneet Esko Hatunen, Panu Hietaneva, Ulla Huovinen, Taija Hämäläinen, Päivi Peltonen, Kaijaleena Runsten ja Pauliina Siniauer. Koulutuksen järjestelyissä ovat tukeneet Tuuli Itkonen ja Henna Penttilä.

Suuri Journalistipalkinto -voittajat julkistetaan kansainvälisenä lehdistönvapaudenpäivänä 3.5.2022 suorassa tv-lähetyksessä Nelosella kello 19 alkaen. Sarjoja ovat Vuoden juttu, Vuoden journalistinen teko, Vuoden journalistinen pomo sekä Vuoden journalisti.

Haaga-Helian maahanmuuttajataustainen koulutus on kehitetty ja toteutettu Opetushallituksen valtionavustuksen sekä Helsingin Sanomain Säätiön apurahan turvin.

Ota yhteyttä
Anne
Leppäjärvi
tutkintojohtaja
+358 294471456
Anne.Leppajarvi@haaga-helia.fi