Haaga-Helialle kolmoisvoitto Project Management Championship -kisan kansallisessa finaalissa

Haaga-Helian joukkueet menestyivät erinomaisesti, kun opiskelijat ympäri maata ottivat mittaa toisistaan projektijohtamisessa. Voittajajoukkue lähtee kesäkuussa edustamaan Suomea PMC-kilpailun kansainväliseen finaaliin Espanjaan.

Kaksi kuvaa, joissa opiskelijat poseeraavat kuohuviinilasien ja diplomien kanssa.
Uutinen

Body

Project Management Championship -kilpailun valtakunnallinen finaali järjestettiin 5. toukokuuta Espoossa. Kilpailuun osallistui kuusi joukkuetta Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta, Savonia-ammattikorkeakoulusta ja Seinäjoen ammattikorkeakoulusta. Tämän vuoden kilpailucasessa tiimien tehtävänä oli uudistaa asiakkaalle Kesäkummun kylän keskustan lähellä sijaitseva sähköasema. Tehtävä suoritettiin käyttämällä projektisimulaatiopeliä Project Business Game.

Voiton ja paikan kansainvälisessä kilpailussa vei PowerPuff Project Managers Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta. Voittajajoukkueeseen kuuluvat Marinka Essel, Katalina Kivinen ja Huong Doan. Kaksi muuta parhaiten pärjännyttä joukkuetta tulivat myös Haaga-Heliasta.

– Minulla on ollut ilo järjestää tämä kilpailu osana Haaga-Helian kurssitarjontaa ja tavata lahjakkaita nuoria projektikykyjä. Yllätitte minut perusteellisesti tekemällä kaikkien aikojen ennätyksen! Kaikki kolme parasta tulivat Haaga-Heliasta ja vielä yksi tiimi mukana finaalissa. Kiitos teille inspiroivista hetkistä. Kansallisen projektikilpailun jälkeen pidän peukalot pystyssä voittajatiimille kansainvälisessä kisassa, hehkuttaa Haaga-Helia ammattikorkeakoulun lehtori Pekka Kamaja.

Hyvä valmistautuminen ja halu menestyä ratkaisivat voiton

Finaalissa tuomarit arvioivat Project Business Game -pelisuorituksen lisäksi tiimityötä, kuinka hyvin joukkueet esittelivät itsensä ja joukkueen arviointia omasta suorituksestaan. Voittajajoukkue valittiin erinomaisen kilpailuun valmistautumisen, selkeän ja viihdyttävän suorituksen sekä saumattoman tiimityön perusteella. Voittajajoukkueella oli selkeä halu menestyä kilpailussa.

– Tänään oli tiukka kilpailu Suomen finaalissa, enkä vieläkään voi uskoa, että joukkueemme voitti! Kiitos, Katalina Kivinen ja Huong Doan, että olette parhaat joukkuekaverit, joita voin toivoa! Odotan innolla, että pääsen tapaamaan ja kilpailemaan ympäri maailmaa tulevia muita projektinhallinnan huippuammattilaisia vastaan, kommentoi voittajatiimin Marinka Essel.

Hienon kokemuksen ja kunnian lisäksi voittajajoukkue palkitaan matkalla: se lähtee edustamaan Suomea kansainvälisessä IPMA Project Management Championship -finaalissa Valenciassa, Espanjassa kesäkuussa. Siellä voittajajoukkue pääsee kilpailemaan ympäri maailmaa tulevia joukkueita vastaan. Lisäksi voittajatiimillä on mahdollisuus suorittaa kansainvälisesti tunnettu IPMA Level D -sertifikaatti.

Projektijohtamisen osaaminen antaa potkua työuralle

Projektijohtamisessa kyse ei ole pelkästään projektien hallintaan soveltuvasta osaamisesta vaan myös yleisemmin manageritaidoista. Projektijohtamisen osaaminen on kyvykkyyttä organisoida ja johtaa erilaisia tehtäväkokonaisuuksia tavoitteellisesti organisaatioissa.

– Haaga-Heliassa projektijohtamisen opetuksella on siksi vankka sija kurssitarjonnassa. Ei riitä, että tarjotaan projektin muotoon rakennettuja kursseja, koska näissä ei syvennytä varsinaisesti itse asiaan ja projektiosaamisen oppiminen jää enemmän raapaisuksi, Haaga-Helian Kamaja valaisee.

Onnittelut Powerpuff Project Managers ja onnea kansainväliseen finaaliin!

Kuvat: Jonna Vuorenpää, Projektiammattilaiset ry & IPMA Young Crew Finland
 

Mikä Project Management Championship?

Kansainvälisen IPMA Project Management Championship -kilpailun (PMC) tavoitteena on edistää nuorten projektiammattilaisten verkostoitumista sekä lisätä vuorovaikutusta akateemisten instituutioiden ja yritysten välillä.

Kansainvälisesti kasvaneen PMC-kilpailun on kehittänyt Suomessa Projektiammattilaiset ry:n IPMA Young Crew Finland. Young Crew on alle 35-vuotiaiden projektiammattilaisten ja projekteista kiinnostuneiden verkosto.

Tämän vuoden kansallisen PMC-kilpailun tuomareina toimivat IPMA Young Crew Finlandin puheenjohtaja Elsa Paasilinna, Projektiammattilaiset ry:n hallituksen puheenjohtaja Taina Rämö-Korpinen ja yksi LessonLabin perustajista Jere Lehtinen. Tuomariston viimeisen jäsenen Virpi Elersin ja finaalin casen tarjosi PMC:n kumppani Kumura Oy. Project Business Game -simulaatiopelin tarjosi PMC:n kumppani LessonLab.

Ota yhteyttä
Pekka
Kamaja
lehtori
+358 294471147
pekka.kamaja@haaga-helia.fi