FAIR on ehdolla eurooppalaiseksi innovaatiohubiksi

Työ- ja elinkeinoministeriö on valinnut Etelä-Suomen tekoälyalueen (FAIR) yhdeksi kahdeksasta ehdokkaasta eurooppalaisiksi digitaalisiksi innovaatiohubeiksi. 

Asiakasdatan ja tekoälyn hyödyntämisen vastuullisuus
Uutinen

Body

Työ- ja elinkeinoministeriö on valinnut Etelä-Suomen tekoälyalueen (FAIR) yhdeksi kahdeksasta ehdokkaasta eurooppalaisiksi digitaalisiksi innovaatiohubeiksi. Valmisteluvaiheen taustalla on konsortio, jonka muodostaa Haaga-Helia yhdessä VTT:n, pääkaupunkiseudun kuntien (Helsinki, Espoo, Vantaa), Helsingin yliopiston, Aalto yliopiston, Metropolian, CSC:n, KIRAhubin ja EIT Digitalin kanssa. Konsortiossa on mukana toimijoita, joilla on vahva osaaminen digitalisaatiosta ja tekoälystä.

Työ- ja elinkeinoministeriö on valinnut avoimen menettelyn kautta kahdeksan ehdokasta. Valittujen hubien tehtävänä on tukea yrityksiä ja julkista sektoria digitaalisten ratkaisujen hyödyntämisessä ja toteuttamisessa. Suomen tekoälykeskus eli FCAI (The Finnish Center for Artificial Intelligence) on FAIRin toiminnan ytimessä, ja sillä keskeinen rooli tehokkaaseen tiedonkäyttöön ja tekoälymenetelmiin liittyvien ongelmien ratkaisemisessa.

Seuraavien viikkojen aikana Euroopan komissio avaa kohdennetun haun kansallisesti ehdotetuille hubeille. Euroopan komissio valitsee innovaatiohubit syksyllä. Euroopan unionin tavoitteena on rakentaa jopa 200 hubin verkosto, josta enintään neljä sijaitsee Suomessa. Hubien odotetaan aloittavan toimintansa syksyllä.