Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen vieraili Porvoon kampuksella

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen vieraili maanantaina 4.4. Porvoon kampuksella.

Matti Vanhanen Porvoon Campuksella
Uutinen

Body

Vierailun aluksi rehtori Minna Hiillos esitteli Haaga-Helian ajankohtaisia kuulumisia yhdessä osaamisaluejohtaja Malin Lahdensuon kanssa.

Matti Vanhanen piti kampuksella opiskelijoille alustuksen Suomen ja maailman turvallisuustilanteesta. Alustuksen jälkeen opiskelijoilla oli mahdollisuus kysellä maailman tilanteesta puhemieheltä. Etenkin Suomen mahdollinen Nato-jäsenyys nousi keskusteluissa vahvasti esille.

- Tämän kevään aikana tulemme Eduskunnassa virittämään keskustelua Nato-ratkaisusta. Eduskuntaan on nimetty uusi koordinaatioryhmä puolueiden ja eduskuntaryhmien puheenjohtajista, eli eräänlainen Nato-nyrkki, jota minä johdan, Matti Vanhanen totesi.

Vaikka Venäjän sotilaalliset toimet Ukrainassa ovat järkyttäneen suomalaisia, Vanhanen valoi opiskelijoille uskoa tulevaan.

- Myönteistä on ollut se, että EU:n ja sen kumppanit ovat olleet tehneet vahvaa yhteistyöstä ja yhtenäisyys on vain tiivistynyt kriisin jatkuessa. Yhdessä ja yhteistyöllä tästäkin kriisistä aikanaan selvitään, Vanhanen totesi.